Xtreme vs The Dukes

  -   Dames
Xtreme Dukes
Wedstrijd verslag HRC-Xtreme- Dukes, zondag 22 april 2022, door Sylvia Iwu

Afgelopen zondag speelden we om 13:00 op eigen veld tegen The Dukes. De zon scheen, het beloofde een mooie dag te worden, nu de winst nog!

Het fluitsignaal klonk, de wedstrijd was begonnen. Al snel wisten wij veel druk te zetten en we waren steeds gevaarlijk dichtbij de try line van The Dukes. Helaas wilde het ons toch niet lukken om een try te scoren.

We verloren de bal en The Dukes wisten door te breken, gingen zij dan de eerste try drukken?!  Gelukig werd de aanval door een onwijze mooie tackel van Maartje afgebroken.

Het spel ging verder, door een turnover van Do waren wij weer aan de bal. Jammer, weer een steal van The Dukes. Vanuit deze actie wisten zij dan toch die eerste try te maken: 0-5 voor de Dukes.

Helaas kregen we nog geen tien minuten later alweer een try tegen. Dit keer is ook de conversie raak: 0-12. Maar we wisten snel terug te komen en aan te sluiten door een try van Sofie 5-12. Do nam de conversie en deze zat tussen de palen: 7-12.

De wedstrijd ging gelijk op. Wij zetten veel druk, maar The Dukes benutten de kansen en wisten steeds gevaarlijk dichtbij onze try-line te komen. Gelukkig was daar weer een tackel van Maartje en een turnover van Do. We kwamen steeds dichterbij de tryline van The Dukes. Maartje was aan de bal en wist door te zetten en er voor te zorgen dat de stand 12-12 werd. “Als Do de conversie nu raakt staan we voor”. En jawel wederom was de conversie tussen de palen: 14-12.

Het spel ging door, na verschillende scrums en line outs, wisten we we weer richting de tryline van The Dukes te komen. Er volgde een mooie aanval vanuit onze line speelsters. Door een prachtige pass van Rachel wist Laura de 19-12 te drukken. Helaas zat de conversie dit keer niet tussen de palen en bleef de stand 19-12.

Het bleef gelijk op gaan. Helaas wisten The Dukes goed gebruik te maken van de gaten die vallen en wisten ze daardoor try te scoren. Ook hun conversie wisten zij tussen de palen te schieten: 19-19 met nog zo’n 20 minuten te gaan, het werd heel erg spannend.

Gelukkig volgde er sneleen mooie try van Rebecca en werd het 24-19.

Daarna kregen we meer en meer de overhand, we werkten goed samen en benutten de ruimte. Maartje sneed prachtig in en jawel de 29-19. Ook deze conversie schoot Do prachtig door de palen heen wat voor de stand 31-19 zorgde.

Met nog tien minuten op de klok en erg veel druk vanuit The Dukes, werd het alsnog spannend. We kregen een try tegen. Gelukkig zat dit keer de conversie niet tussen de palen: 31-24 en dit was tevens de eindstand.

Het was een pittige wedstrijd maar we wisten toch te winnen!

Woman of the match door Xtreme: Maartje
Woman of the match door The Dukes: Laura G

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement