2!

  -   HRC 2
HRC Bal
Wat verlaat, verloren en toch met trots gedeeld: het wedstrijdverslag van HRC 2 vs USRS 1 van 26/9

HRC is een van het handje vol clubs die een eerste en een tweede team op hoog niveau in de competitie kunnen laten meedraaien. Het voordeel daarvan is dat we een brede selectie hebben en uitwissel-mogelijkheden. Maar dat maakt ook dat ons tweede team het wat vaker in een iets wisselende samenstelling opneemt tegen het beste (1e) team dat andere clubs op de been kunnen brengen. Dat is niet altijd een makkelijke opgave en daarbij vielen er wat potten uit, was het dus nog wat zoeken naar wedstrijdritme terwijl ze al wel aan de bak moesten tegen twee zware tegenstanders (AAC 1 en USRS 1). Geen ideale start dus en mede de reden dat de wedstrijdverslagen van 2 even geen prioriteit hadden. Maar dat neemt niet weg dat de schouders gerecht worden en blijven en dat er met vertrouwen wordt door gewerkt aan een mooi seizoen in de 1e klasse! Komende zondag spellen onze mannen uit in Zwolle (KO 15.00 uur) en hieronder vinden jullie het verslag van de thuiswedstrijd tegen USRS die 10 oktober jl. gespeeld werd.

Na de winst tegen Waterland 26 september (de eerste competitiewedstrijd van ons 2e die eindigde in 57-0) staat er een nieuw team: een mix van oude bekende, nieuwe spelers uit Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Italië en USA, aangevuld met 5 mannen vers overgevlogen van de Colts. Ondanks dat sommige nog nooit met elkaar hebben gespeeld hebben ze met elkaar gemeen dat ze alle voor HRC hebben gekozen om lekker Rugby te spelen.

Maar dat het nog heel vers is en nog niet op elkaar ingespeeld liet zich zich snel zien door de try & conversie tegen. Daarna wisten de mannen zich gedurende 20 minuten kranig te weren. Toch kon ook de volgende try van USRS niet gestopt worden. Maar er kwam wel een antwoord! Een tegen actie van HRC volgde direct na de herstart. Het was Jelle die een Try drukte en Tim die hem keurig geconverteerde.

Dat USRS elkaar al goed weet te vinden en de momenten dat HRC 2 elkaar nog moet zoeken daarbij genadeloos afgestraft bleef echter duidelijk zichtbaar en resulteerde in een derde try voor de bezoekers. HRC 2 gaf ondanks dat verschil niet op. Ondanks de stevige tegenstander wisten Oscar in de 70e minuut en Joshua 5 minuten voor het eind het ovaal achter de lijn te drukken en werd er ook nog een conversie benut.

Hoewel ze verloren en het wat onwennig was, hebben ze constant als team gespeeld en bleven ze strijden tot het eind. Die mentaliteit alleen al belooft dat we nog mooie dingen gaan zien van ons 2e!

Eind stand : 19 – 66 en de stand in de 1e klasse vind je hier

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement