1e HRC Jeugdtraineravond

  -   Nieuws
De jeugd heeft de toekomst, reden om een avond te organiseren voor onze jeugdtrainers

HRC is niets zonder zijn vrijwilligers en veruit de grootste groep daarbinnen zijn onze 120 jeugdtrainers. Dat we over zo’n enorme groep mogen beschikken is iets waar HRC enorm trots op is!

Als dank voor hun hartstochtelijke inzet, om het belang van hun bijdrage aan onze club te onderstrepen én om ervoor te zorgen dat onze trainers de beste van Nederland blijven, werd afgelopen vrijdag de eerste jeugdtraineravond georganiseerd. 

De avond stond in het teken van “Normen en Waarden”, de basis van de rugbysport, maar startte met een onderling touchtoernooi.

Daarna ging Kour van der Laan, het hoofd cultuur van HRC,  in op onze normen en waarden. Heel in het kort:

  • alle HRC leden kunnen elkaar aanspreken op gedrag
  • we hebben en tonen altijd respect, voor elkaar, de tegenstander, de scheidsrechter, de mensen achter de bar, etc.
  • we leven de normen & waarden van (World) Rugby na en dragen ze uiten: discipline, respect, integriteit, passie en solidariteit.

Vervolgens was het de beurt aan HRC boegbeeld en voormalig topspeler Zeno Kieft om zijn visie te geven op het onderwerp. Zijn inbreng werd zeer gewaardeerd, getuige het enorme aantal vragen.

Na het eten werd nog uren nagepraat. Het gerucht gaat dat de laatste trainer de deur om 1 uur achter zich sloot.

Het was een succesvolle avond die zeker herhaling verdient. Eerst zijn echter de teammanagers en teamouders van de jeugd aan de beurt, voor hen wordt binnenkort ook een avond rond dit thema georganiseerd.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement