Topprestatie!

  -   Dames
Xtreme vs Zwolle Dwingeloo
Wedstrijdverslag HRC Xtreme - CL Zwolle/Dwingeloo d.d.. zondag 13 februari door Laura de Kempenaer

CL Zwolle/Dwingeloo stond op nummer 1 in de poule, spoiler alert: nu niet meer!

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, na een tijd gewacht te moeten hebben mochten we het ein-de-lijk opnemen tegen CL Zwolle/Dwingeloo. DE wedstrijd waar iedereen al heel lang naar uitkeek. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. We waren gebrand om te winnen want we hadden nog wat goed te maken na de laatste keer.

13.00 uur kick off en binnen de eerste 10 minuten was er dan al wel een eerste try tegen gemaakt door de bezoekers, maar niet getreurd want een aantal kleine minuutjes later kwam daar Do die de eerste try voor ons maakte (stand: 5-5).

Iedereen had er nog steeds zin in en de energie spatte ervan af waardoor er al gauw een volgende try werd gemaakt (stand: 10-5 en voor de goede orde Xtreme speelde dus thuis).

Ondertussen waren de dames heerlijk op het veld aan het rennen in hun natuurlijke habitat. Tot dat onze sloopkogels Iris en Do een ruk ingingen waardoor er op een of andere manier iemand haar enkel brak. Hierdoor heeft de wedstrijd een tijdje stil gelegen en gingen wij verder op het tweede veld. We wensen de dame in kwestie veel beterschap! Nadat iedereen weer een beetje was opgewarmd gingen we weer verder.

Ondanks dat we goede en sterke scrums hadden en een goede verdediging kwamen ze er toch doorheen en maakte CL Zwolle/Dwingeloo een try met conversie deze keer (stand: 10-12).

De try tegen gaf ons weer moed om nog harder te vechten voor de deze wedstijd. Omdat we sterker waren met de scrums en een goede line hadden was daar toch echt try en conversie voor ons. Wel verdiend! Een mooie hatrrick van Do vlak voor de tweede helft (stand 17-12).

Met een een kleine voorsprong begonnen we aan de tweede helft, na een kleine 20 minuten volgde de 1e try van de tweede helft gemaakt door Sverre, en dat was ook nog eens haar 1e try! Dit allemaal door mooi samenspel van de voorwaartse.

Xtreme had inmiddels ook weer alle zelfvertrouwen terug want niet heel veel later volgende er een mooie try vanuit onze winger Floor. Inmiddels was de score alweer 29-12 en dat was ook de eind stand.

De meiden hebben keihard gestreden voor de revanche en dat is ook zeker gelukt!

Voor nu is het nog een raadsel waar de reis volgende week naar toe gaat maar hopelijk zullen wij dat snel te horen krijgen.

De woman of the match van deze week waren Do, Sverre en Montse!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement