16 tegen 15

-   Dames

Het is al een tijdje geleden dat Xtreme een wedstrijdverslag heeft geplaatst maar vanaf deze week gaan we er weer vol tegen aan.

Vorige week hadden we de eerste wedstrijd van de tweede fase dik gewonnen dus we gingen deze week met goede moed op naar Zwolle. Onze eerste uitwedstrijd was gelijk aan de andere kant van de wereld. Wij hadden er zin in! Het was voor ons een nieuw team want wij hadden nog niet eerder tegen ze gespeeld.

Na een goede warming up ging om 13.30 dan het startsein af. Vanaf het begin zaten wij er lekker in, hard tegen har. Een paar mooie tackles van onze voorwaartsen, goed samenspel tussen iedereen en al snel drukte Larissa de eerste try. Het spel ging verder, knock on van ons en daar was de eerste scrum. Zwolle werd volledig van het veld geveegd en wij hadden de bal gewonnen. Er werden een paar goede meters gemaakt. Vanuit de line-out volgt vervolgens een mooie break van Taf en ze passt de bal door naar Hannah die de tweede try drukte. 10-0 voorsprong.

Ook de backs liepen mooie lijnen en hadden alle tackles die zij moesten hebben. Leeuwen waren we op het veld. Dat werd door de tegenstanders ook opgemerkt en als snel werd het spel vooral een heel smerig spel. Slaan in de rucks, hoge tackles, holding en hands in de ruck. Hier werd helaas niet voor afgefloten maar Xtreme werd bij elke fout wel genadeloos afgefloten. Toch wist Do de derde try te drukken vanuit de scrum. Ineens was daar Zwolle aan de bal en drukt de eerste try. Eigenlijk liep zij uit, maar goed, wat doe je er tegen als je 16 tegen 15 speelt.

De tweede helft begon dan ook een beetje rommelig en dat werd direct afgestraft door een tweede try van Zwolle. Ook deze conversie schoten zij raak. 15-14. Toch bleven de meiden strijden. Na een paar pick and go’s scoort onze prop Iris dan haar eerste try! 20-14.

Het spel werd telkens gemener. Toch bleven onze meiden als een sterk team spelen. Nog maar een paar minuten te gaan en Zwolle had de bal. Van ons team lag er iemand geblesseerd op het veld midden in het spel maar het kon de ref niks schelen. Na een keihard gevecht drukt Zwolle dan de derde try en raakt ook de conversie. 20-21. Eigenlijk hadden we nog een paar minuten te spelen maar de wedstrijd werd afgefloten.

Het was niet een van de leukste wedstrijden om te spelen en te zien maar we kunnen als team trots zijn op onszelf. Ik wil ook nog een paar meiden extra in het zonnetje zetten. Rachel en Lara speelden beiden na een lange blessure weer hun eerste wedstrijd en hebben goed laten zien wat ze in huis hebben. Voor Floor was het haar eerste wedstrijd en zij heeft het super goed gedaan op de wing. Lieke zit ook nog niet zo lang bij ons in het team maar wat een beest; goede tackles gemaakt en goede lijnen gelopen als center. Iedereen heeft hard gevochten en daarom is het extra zuur om op deze manier te verliezen maar volgende keer maken wij ze af als ze naar Den Haag komen.

WOTM: Rachel en Do

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, korte broek, kind, lucht en buiten
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen, gras, korte broek, buiten en natuur
Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, inclusief Charmaine Blok, sportende mensen en buiten