Xtreme te sterk in Nijmegen

  -   Dames
Xtreme ass
Wedstrijdverslag CL RC Nijmegen – HRC Xtreme, door Anne van den Heuvel

Zondag 3 oktober – Sportpark de Biezen, Nijmegen

Na al 2 erg regenachtige trainingen ter voorbereiding op deze wedstrijd mochten we zondag 3 oktober afreizen naar Nijmegen. We werden verwacht op een geheel nieuw sportpark in Nijmegen, waar rugby club The Wasps hun nieuwe stek hebben gevonden. Na een lange autorit was een warm, droog en splinternieuw clubhuis dan ook een aangename binnenkomer. Vandaag zouden we voor het eerst op deze locatie tegen een nieuw gevormd cluster team spelen. Het grootste gedeelte van de tegenstander bestond uit dames van Nijmeegse Studenten Rugby Vereniging Obelix en zij clusteren dit seizoen samen met enkele dames van Nijmeegse Rugby Club The Wasps, wie tevens een dames team in de ere klasse hebben spelen. We hadden nog niet vaak van Obelix gewonnen, dus de taak voor vandaag was duidelijk. De punten moesten mee naar Den Haag!

Gezien de goede conditie van de nieuwe velden viel het gelukkig mee hoe drassig het gras was geworden van de onophoudelijke regen. Hoewel er 100% kans op regen was voorspeld, viel het tijdens de wedstrijd gelukkig ook erg mee met de hoeveelheid regen.

Met een veel ruimere selectie dan vorige week traden we aan en begonnen we de warming up met een volle line up van 22 speelsters. Met een sterke starting 15 en een fitte bank begonnen we vol vertrouwen aan de wedstrijd.
Direct vanaf de kick off zetten we gelijk veel druk met onze voorwaartsen. Met relatief veel voorwaartsen fases maakten we goeie meters en ook bleek al snel dat wij de absolute overhand hadden in de scrums. Met de tegenstander op de achterste voeten door het voorwaartsen werk en daarna snel uitspelen in de lijn zorgde voor een eerste try binnen 5 minuten na KO door een recent aangetrokken speelster; Bowien! Helaas zat Nijmegen wat krapper in de wissels en ervaren voorwaartsen. Door uitval van verschillende speelsters moesten ze al gauw creatief schuiven in hun opstelling. Het krachtsverschil in de scrum bleek groter te worden waardoor de tegenstander en de ref bang waren voor een onveilige situatie. Maar door een klein beetje gas terug te nemen van onze kant konden we gelukkig toch veilig en contested blijven scrummen, maar dat nam niet weg dat we nog steeds vrijwel elke scrum wonnen. Na weer veel pick en go’s kon de lijn mooi openen en drukte onze winger Jikke na een mooie offload van Bowien ook de 2e try binnen, welke Do vervolgens tussen de palen schoot. 0-12 voor Den Haag. Nijmegen wist gedurende de hele wedstrijd slechts 1x ons try gebied te bereiken. Door sterk verdedigingswerk konden we de bal ophouden en werd er geen try toegekend. Echter is er bij ons helaas een try van Tamar onterecht afgekeurd, met een duidelijke foto van onze vaste fotograaf Bianca als bewijs. Gelukkig wist Bowien nog 2 try’s erbij te drukken en kon Do er daarvan ook nog één tussen de palen krijgen. Eindstand 0-24 voor Den Haag, met een extra bonuspunt!

Speelster Sophie maakte haar debuut voor HRC Xtreme en mag na een cleane vang in het open spel uit een hoge kick en daarna sterke run erg trots zijn op haar eerste minuten. Voor speelsters Iris & Anne was het een speciale wedstrijd, omdat zij hun 25e wedstrijd voor HRC Xtreme speelden. Leuk om te weten is dat de dames van Den Haag na het bereiken van hun 25e wedstrijd een armbandje uitgereikt krijgen vanuit de Club van 25!

Anne & Iris 25ste wedstrijd

Door haar super sterke invalbeurt op de prop kozen wij Tamar als onze woman of the match. Voor Nijmegen was Do het grootste gevaar en zij kozen haar dan ook als woman of the match!

Na de wedstrijd zijn wij met het team op bezoek gegaan bij de laatste rustplaats van onze geliefde teamgenoot Renée. We waren relatief dicht in de buurt en het was erg fijn om met zijn allen even bij haar te kunnen zijn. We hebben zeker voor haar gewonnen, wat zou ze trots zijn geweest!

Zondag 10 oktober spelen we tijdens de 2e Super Sunday thuis om 15.00u tegen de dames uit Eindhoven. Graag tot dan!

Foto credits: Bianca May

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement