15 a side in Castricum

  -   Dames
Cas ladies vs HRC Xtreme
Het wedstrijdverslag van Cas Ladies vs HRC Xtreme

In de warme lentezon vertrok de bus van de Haagsche Rugby Club, vol met supporters, naar Castricum. Voor beide teams stond er geen druk op de wedstrijd. Wat er ook zou gebeuren, Xtreme zou eerste blijven en de Cas Ladies tweede, maar het was wel de laatste wedstrijd van het seizoen en dus reden om met een flink clubje Noordwaards te reizen.

Cas Ladies hadden – iets tegen de verwachting in – 15 meiden op het veld staan. Daarmee was meteen duidelijk dat het een pittige wedstrijd voor Xtreme zou worden. De dames van Cas wonnen namelijk bijna al hun wedstrijden dit seizoen met slechts 13 speelsters….

Al snel bleek de thuisclub een hele sterke lijn te hebben, waarmee ze ook de eerste try van de wedstrijd maakten (7-0). Maar ook onze dames lieten weer mooi teamspel zien; het ovaal werd, na een line-out, gevangen door Xtreme’s nummer 8 Do Velema en zij gaf af aan hooker Ymke Keppel die de eerste try voor HRC drukte (7-5). De dames van Cas reageerde echter bijna onmiddellijk met hun tweede met try (12-5). De Haagse moest het vervolgens tien minuten met één speler minder doen en zette dus een tandje bij. Het lukte Xtreme’s prop Eva Peroti om flink wat meters te maken en te passen op Do Velema die de bal achter de trylijn drukte. Laura de Kempenaer raakt de conversie en bracht de stand daarmee in evenwicht (12-12). Het thuis team beef de druk echter opvoeren en ze wisten goed de gaten in de verdediging van Xtreme te vinden. Dat resulteerde in een derde try en met de spannende stand van 19-12 gingen de dames de rust in.

Na de rust kregen de dames van Cas echt overhand. Zij wisten nog vier try’s te drukken zodat er een voor Xtreme ongekende 43-12 op het bod stond. De laatste try van dit seizoen was echter voor de onze dames; na een aantal fases pick and go van de voortwaartsen kwam de bal bij fullback Rebecca van Laar en kon zij via een gat in de verdediging de laatste try vdrukken (43-17).

Het seizoen zit er op voor onze ladies, maar ze gaan vanaf augustus 2023 weer vol aan de bak om zich klaar te stomen voor de teams in de Ereklasse.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement