1 puntje tekort

  -   Espoirs
Espoirs
Het wordt spannend. Reden om ons massaal achter onze Espoirs te scharen!

Na 14 gespeelde wedstrijden zijn er nog  precies 2 te gaan om de eerste competitie van de HRC Espoirs compleet te maken. Ook afgelopen zondag hebben ze netjes gewonnen 42-24 en toch heeft deze laatste wedstrijd een bittere nasmaak. Het broodnodige bonuspunt dat ze nodig hadden om kampioen te worden hebben ze laten liggen en dan voelt de overwinning ineens toch als een (soort van) verlies. En dat terwijl ze het met 13 gewonnen wedstrijden al een succesvol seizoen kunt noemen en er geen vuiltje aan de lucht zou moeten zijn voor een promotie. Helaas de praktijk is grilliger dan de getallen.

Want ook Rotterdam heren 3 (RRC3) wil promoveren. Zij konden in December de eerste wedstrijd tegen de Espoirs met een beetje hulp uit hun tweede team naar zich toetrekken.  Het was een erg mooie pot om te spelen. De HRC-boys speelden het snot voor de ogen, maar helaas waren de kersverse Espoirs toen nog net niet opgewassen tegen RRC3+. Het gevolg? Onze Espoirs winnen alle andere wedstrijden ruim, maar toch hebben ze die achterstand op RRC3. 6 punten achter op die verduivelde nummer 1, en naar alle verwachting zal dat zo blijven, zelfs als ze op 21 april winnen met een bonus punt, blijft er nog 1 punt tekort voor een directe promotie naar de derde klasse.

Maar promotie is wel één van de doelstellingen. Gelukkig is er nog één kans. Onze Espoirs zouden ook kunnen promoveren als ze de promotie/degradatie wedstrijd mogen spelen. En als de nummer twee die met kop en schouders boven alle andere nummers twee in de vierde klasse uitsteekt, maken de HRC Espoirs kans om in aanmerking te komen.

Vanzelfspreken zal die promotiewedstrijd gewonnen moeten worden. Het team is er zich daar zeer van bewust, heeft de trainingen er al op aangepast en de agenda’s opgeschoond. Alle verloven zijn ingetrokken! Ze zetten alles op alles en het verzoek aan de rest van HRC is om ze in woord en daad te steunen.

Gaan ze het halen? Daar willen onze Espoirs maar één antwoord op horen.

Samen één HRC!
De coaches van de Espoirs

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement