Wedstrijdverslagen HRC Cubs 24/9

-   Cubs
het 1e uit tegen AAC en het 2e uit tegen BSN/Te Werve

In het begin van de 1e helft stond Amsterdam veel op de helft van HRC. Het 1e team stond dus wat onder druk, maar wist zich prima staande te houden. Daarna draaide het om. HRC kwam lekker op stoom, voerde de druk op en al snel daarna kon de eerste try worden genoteerd. Vanaf dat moment waren ze los. De ruimte achterin werd een paar keer mooi benut door slimme tactische kicks over de verdediging van Amsterdam heen, die soms zelfs direct tot een try leidden. Het samenspel zag er goed en verzorgd uit. Uiteindelijk won HRC met 7 try’s en 2 conversies voor en 0 tegen. Daarmee is het 1e de nieuwe koploper in de Cup poule. (Voor de stand in de Cup poule klik je hier)

Na de onfortuinlijke nederlaag vorige week speelde het 2e team “uit” in Den Haag tegen de combinatie BSN/Te Werve; een team dat in de voorgaande wedstrijden al erg goed had gepresteerd. HRC begon goed en hield het eerste deel van de eerste helft stand, maar toen dat verzet eenmaal gebroken was ging het helaas hard. (Voor de stand in de Bowl Zuid poule klik je hier)

Komend weekend is er geen competitie programma. Voor de Academy spelers en sommigen anderen staat wel de 1e RDD op het programma (de niet Academy spelers waarvoor dit geldt krijgen separaat bericht). Het weekend daarop volgt voor het 2e de eerste thuis wedstrijd tegen Oemoemenoe. Ook het 1e speelt dan thuis, zij spelen tegen RRC.