Uitslagen zeggen niet alles….

-   Cubs
Wedstrijdverslagen HRC Cubs 10/12

Zaterdag 10 december was het krapper dan krap; het aantal zieken en geblesseerde spelers heeft inmiddels een record omvang bereikt en het kostte moeite om op deze natte, miezerige zaterdag 2 volledige teams op de been te krijgen.

Het eerste mocht (weer) op bezoek bij AAC in Amsterdam. Geen hele sterke tegenstander en dus leek het geen slecht idee om een beetje “met de rem er op” te spelen en vooral verdere blessures te voorkomen. Na een tumultueus verlopen eerste helft, kwam er bij verschillende spelers (en begeleiders) redelijk wat stoom uit de oren. Er werd er in de tweede helft daarom toch nog even wat extra gas gegeven. Dat resulteerde in een uitslag van 5-31 voor HRC. Samenvattend: goed gewonnen, maar geen makkelijke pot. Het eerste team ligt op koers om tweede of derde in de poule te worden en om mee te dingen naar een plek in de finale. (Voor de stand in de Cup poule klik je hier).

Het tweede stond zo’n 30 km verderop op het veld in Hoofddorp, waar ze door de soeverein op de eerste plek staande Hawks werden ontvangen. Dat dit geen makkelijk pot zou zijn en dat winst er waarschijnlijk niet in zou zitten, stond dus vooraf al wel vast. Maar het tweede is inmiddels echt goed op dreef en het gaf zich zeker niet zomaar gewonnen. Hoewel de winst buiten bereik bleef, werd er echt goed gespeeld. Ook voor het tweede gold dus: de uitslag zegt niet alles. Met dit resultaat nestelt het tweede zich overigens steeds vaster in de bovenste helft van het schema. (Ben je benieuwd naar de precieze stand in de Shield midden poule? Dan klik je hier).