The play offs

-   Cubs
wedstrijdverslagen HRC Cubs 25/3

HRC Cubs 1 speelde de eerste wedstrijd van de halve finale (de thuiswedstrijd) tegen Breda. Breda is een sterk team en ondanks dat de twee eerdere wedstrijden in de reguliere competitie gewonnen werden, zou het zeker geen uitgemaakte zaak zijn: een spannende pot lag in het verschiet. De opluchting in het veld en langs de lijn was voelbaar toen HRC snel op voorsprong kwam door een mooie interceptie en benutte conversie. Maar Breda was fel en zette de druk er goed op. Al snel resulteerde dat in 7-5. Die stand bleef lang “op het bord” staan en het werd nagelbijten langs de lijn. In de tweede helft kwam Den Haag gelukkig wat beter in het spel. En ondanks de aanmoedigingen van de meegereisde, fanatieke aanhang van Breda, won Den Haag uiteindelijk met 21-10. Volgende week gaat Cubs 1 – net als de junioren – naar Breda voor de return om te proberen finale plekken af te dwingen. Dat beloven spannende wedstrijden te worden, waarbij ze zeker support kunnen gebruiken!

Cubs 2 ging op bezoek bij de Hawks in Hoofddorp. Dat die letterlijk en figuurlijk een maatje te groot zouden zijn, was vooraf al bekend. Daarbij kende de HRC Cubs ook in Hoofddorp een wat moeizame start en hoewel het daar – net als in Den Haag – in de tweede helft wat beter ging lopen, was er toch geen kruit gewassen tegen de Hawks. Ze wonnen met overmacht. Volgende week ontvangen we ze thuis. Het ziet er naar uit dat er daarna – tegen een naar verwachting meer gelijkwaardige tegenstander – wordt gespeeld om de 3e en 4e plek in de Shield midden poule.