Samenwerking met de Ospreys

samenwerking met de Ospreys
Verslag van Ole Heil

Onlangs heeft onze forwardcoach Mark Allen het bestuur van HRC in contact gebracht met de Foundation van Ospreys, dé hofleverancier van het Welsh Rugby. Na de eerste prettige contacten hebben wij het initiatief genomen om de voorzitter van hun Foundation uit te nodigen in Den Haag voor een lunch meeting met ons bestuur en een presentatie over hun verregaande ambities met betrekking tot samenwerking met rugbyclubs door heel Europa.

De strekking van deze ontmoeting was om te kijken in hoeverre wij als eerste en vooralsnog enige Nederlandse club zouden kunnen toetreden tot hun netwerk dat inmiddels meerdere Europese clubs omvat. Wat de Ospreys zoeken in hun partners is een sterke clubcultuur en een lange termijn focus op ontwikkeling van spel en spelers. Een jas die HRC perfect past!

Een week na deze zeer constructieve ontmoeting, is een delegatie van HRC, onder leiding van vice-voorzitter Peter Arensman, afgereisd naar Swansea, om daar de lokale universiteit te bezoeken, de trainingsfaciliteiten te bekijken en de wedstrijd tegen Treviso mee te maken. Hoogtepunt voor de mannen was natuurlijk de foto met Dan Biggar.

De contacten waren tot nu toe zeer constructief. Mogelijkheden waarover onder andere gesproken is:

– Uitwisseling van trainers en spelers en het opzetten van train the trainers

– Rugby Zomerkampen bij HRC met ondersteuning van The Ospreys

– Mogelijkheden voor jeugdtrips naar Wales

– Trips voor Colts en senioren en meetrainen op de academy

– Sponsorbezoeken aan wedstrijden van The Ospreys

– Samenwerking met andere clubs in het netwerk zoals Waterloo en Milaan

De mogelijkheden zijn geweldig, maar er zal hard aan getrokken moeten worden het ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. De eerst ontmoetingen met de Ospreys vragen ons inziens in ieder geval om meer. Het bestuur wil daarom graag kijken of het mogelijk is de komende jaren voldoende financien bij elkaar te krijgen en budget vrij te maken om verschillende van bovenstaande activiteiten te realiseren. Samenwerking op dit vlak kan enorm veel betekenen voor onze spelers en coaches.

Een tweede bezoek van een HRC delegatie zal op korte termijn worden gepland. Op de ALV van 26 mei zal een verdere toelichting gegegeven worden op de zeer positieve ervaringen met de Ospreys.