Ondanks de kou Cubs lekker op dreef

-   Cubs
wedstrijdverslagen Cubs 26/11

Blessures, huiswerk, griep en andere verplichtingen zorgden al vooraf voor wat hoofdbrekers. En ook op zaterdag maakte het feit dat we moesten aantreden met twee krap bemenste teams het extra spannend, want veel speelruimte was er niet….

Het eerste mocht op bezoek bij de Hookers. Hoewel die net uit de Plate poule gepromoveerd zijn, zijn het zeker geen onbekenden. Toch een tegenstander om rekening mee te houden. Het was zaterdagochtend nog koud op de Rondgang en de spelers hadden in de eerste helft waarschijnlijk nog koude klauwen, want de bal ontglipte ze met enige regelmaat. De ruststand was mede daardoor een wat ongebruikelijke: 12-7 voor HRC. Ik weet niet wat de coaches in de rust hebben gezegd, maar het werkte wel. Het vuur was opgestookt, de handen warm en ook de try-machine van team 1 draaide vanaf dat moment weer prima. Eindstand 48-7 voor HRC, dat daardoor nog steeds aan kop gaat aan in de Cup poule. (Voor die stand klik je hier).

Het tweede ging ook op bezoek bij een tegenstander die we goed kennen: DIOK 2. Het weer was in Leiden niet veel anders dan in Hoek van Holland, maar het spelverloop wel. Team 2 kwam meteen goed uit de startblokken en het vuur en de turbo stonden van begin af aan aan. Dat resulteerde in een nog ruimere overwinning dan het eerste (68-7); DIOK 2 werd met gemak verslagen en over de hele linie werd er goed gespeeld. Veel spelers maakte hun eerste competitie-try. Daarmee lijkt ook team 2 nu toch zijn draai te gaan vinden. Het staat op dit moment 2e in de Shield poule. Klasse! (Voor de stand in de Shield midden poule klik je hier).

Tenslotte is er goed nieuws voor de spelers die een bitje op maat hebben besteld. Vanaf maandag worden ze op HRC verwacht.