Nog een laatste toernooi…

-   Benjamins
HRC toernooi teams Tourcoing

… gewoon omdat we het niet konden laten.

Terwijl de benjamins al een week daarvoor het rugbyseizoen officieel hadden afgesloten, gingen nog 26 benjamins met hun ouders naar Noord Frankrijk. Daar werd voor de 4e keer het Internationale toernooi in Tourcing gehouden. Onze tegenstanders waren clubs uit België (oa Gent en BUC) en behalve de thuisclub natuurlijk ook clubs uit de regio Noordwest Frankrijk. Het niveau was behoorlijk, ze moesten hard aan de bak. Het was vooral wennen voor onze mannen aan de andere spelregels,  die overigens min of meer gelijk zijn als de regels die wij in Nederland voor U12 kennen. Dus voor de meesten een mooie oefening voor komend seizoen.

Een zeer groot deel was op zaterdag al afgereisd naar Lille alwaar we lekker geluncht, ’s middags in het park rondom de Citadel, waar een mini pretparkje was, lekker geravot en ’s avonds heerlijk gegeten hebben. We lagen dan ook pas laat in ons hotel wat niet bepaald uitgeslapen kids opleverde.

Ondanks de vermoeidheid en de warmte speelden beide teams behoorlijk en hebben ze veel kunnen leren van onze tegenstanders. Met name hoe ze door samenspelen de breedte van het veld zo goed mogelijk konden gebruiken. Uiteindelijk zijn ze van de 20 deelnemers 9e en 10e geworden. Langs de lijn werd inmiddels de BBQ aangestoken en konden spelers en ouders genieten van de heerlijkheden die Richard voor ons in petto had!

Met dit geweldige toernooi is er dan toch een einde gekomen aan dit mooie rugbyseizoen!