NK Sevens Amsterdam

-   Cubs
Cubs ook hier achter 't Gooi en Breda

De dag begon met wat regen. Goed voor de (gras)velden in Amsterdam. Toen de wedstrijden begonnen werd het droog, goed voor de supporters. Qua weer was er dus niets te klagen. Qua publiek ook niet; de Junioren en de Colts speelden ook in Amsterdam dus er was meer dan voldoende support langs de lijn. Qua spel kon het beter. HRC had zich als eerste gekwalificeerd door in de voorrondes over alles en iedereen heen te denderen, maar vandaag was het zichtbaar dat de spelers een heel seizoen in de benen hadden. In de poulewedstrijden speelde HRC wat rommelig. Toch werd er wel gewonnen (tegen URC met 24-10, Hilversum ging er met 29-17 af en AAC met 21-17). Daarmee werd HRC winnaar van de poule.  In kwart finale moest worden aangetreden tegen Eindhoven. Eindhoven werd verslagen (21-15). Het schema besliste dat er ook nu weer een halve finale tegen Breda wachtte. Tegen Breda werd de sterkste wedstrijd gespeeld. In de eerste helft ging het nog gelijk op. En er waren zeker mogelijkheden om er meer uit te halen. Maar de hoeveelheid tegen-tries die er eerder op de dag al waren geïncasseerd bleken een voorteken. HRC kwam in de tweede helft tekort; er werd gehaast en slordig gespeeld en de vermoeidheid en verschillende blessures speelde het team praten. Daarbij was Breda dit keer echt een maatje te groot. Breda won uiteindelijk het NK Sevens (na opnieuw een thriller tegen ’t Gooi!).  Voor de HRC Cubs is het nu een kwestie van uitlopen en in de zomer lekker opladen voor het nieuwe seizoen.