nieuwe clubhuis HRC

Het bestuur van HRC presenteert met trots het definitieve ontwerp van ons nieuwe clubhuis.

Peter Arensman, vice-voorzitter, met in zijn portefeuille velden en gebouwen, heeft na het achtereenvolgens realiseren van een derde veld aan de Stokrooslaan en het kunstgrasveld op onze hoofdlocatie, nu het bouwen van het nieuwe clubhuis als volgende doel.
Peter heeft samen met de gemeente, die overigens zeer welwillend en enthousiast is, de volgende uitgangspunten voor het ontwerp ontwikkelt:

  • herontwikkeling van bestaande situatie (duurzaamheid)
  • passend binnen de financiële kaders (subsidies)
  • positie van de bestaande velden zoveel mogelijk handhaven, met mogelijkheid uitbreiden veld 1 naar internationale afmetingen
  • het nieuwe clubhuis toekomst bestendig maken, operationele kosten en onderhoudskosten terug brengen (gevel en dak isolatie, alternatief verwarmingssysteem, zonnepanelen)
  • buurtfunctie toevoegen (fitness ruimte met fysio praktijk)
  • toevoegen van extra kleedkamers, 2 jeugd kleedkamers en 4 extra grote senioren kleedkamers
  • uitbreiden van het winkeltje
  • apart scheidsrechters kantoortje
  • groot clubhuis met terras op de eerste verdieping met het oog op de uitbreiding van veld 1 naar internationale afmetingen

Ook het 2e ontwerp is gemaakt door architect Michiel Magis.

Michiel Magis is oud international en voormalig speler van HRC. Velen zullen Michiel nu kennen van zijn inzet als trainer bij de jeugd en tegenwoordig als trainer van HRC2.
Het fraaie ontwerp hangt op A0 formaat nu in het clubhuis zodat iedereen daar kennis van kan nemen. Onder aan deze pagina kunt u het ontwerp in de browser bekijken. Als u op 1 van de 3 tekeningen klikt kunt u op het ontwerp in zoomen.

De planning (prognose) voor de bouw van het nieuwe clubhuis is start einde van dit seizoen, de nieuwe kleedkamers kunnen zonder veel overlast aangebouwd worden, de bestaande kleedkamers en bar kunnen gewoon open blijven tijdens de verdere bouw.

STATUS PER 26 FEBRUARI 2017

Het ontwerp van ons nieuwe clubhuis is nu definitief. De aanvraag bouwvergunning is inmiddels ingediend. Van de tekening zijn er animaties gemaakt. Het geeft een zeer goed beeld van hoe ons nieuwe clubhuis er uit gaat zien.

HRC nieuw clubhuis exterieurHRC nieuw clubhuis interieur

 

 

 

 

 

STATUS PER 31 JANUARI 2017

Naar aanleiding van de veel gehoorde opmerking; “maar het clubhuis wordt toch wel gezellig?” en opmerkingen vanuit de gemeente ‘s-Gravenhage heeft Michiel Magis het aangezicht van het nieuwe clubhuis in de concept plannen aangepast. De “industriële look” is veranderd in een meer landelijke uitstraling.

Aan de buitenzijde van het pand wordt nu gebruik gemaakt van grote overstekken en potdeksel planken. Aan de binnenzijde zal worden gewerkt met houten spanten en afwerking.  De indeling van het nieuwe clubhuis blijft nagenoeg hetzelfde. Zowel het bestuur als de bouwcommissie zijn erg enthousiast over de aanpassingen.

Hieronder vindt u de meest tekeningen aan van het nieuwe clubhuis. Alvorens de aanvraag omgevingsvergunning wordt ingediend (halverwege februari) geven wij u graag nogmaals de gelegenheid per email uw visie op het geheel te leveren.

Vriendelijk doch nadrukkelijk verzoek uw eventuele opmerkingen/vragen naar aanleiding van de aangepaste plannen vóór 8 februari te sturen naar: bouwcommissie@haagscherugbyclub.nl.

Voorts treft u onderstaand aan een samenvatting van de eerder ontvangen vragen en opmerkingen in de vorm van een FAQ:

  • Parkeergelegenheid auto’s & fietsen

Het huidige parkeerterrein wordt uitgebreid (ca 10 parkeerplekken) en efficiënter ingedeeld. De fietsenstalling zal aan de achterzijde van het clubhuis komen.

  • Bergruimte & kluisjes

Bij de indeling van het nieuwe clubhuis zal rekening worden gehouden met de vraag naar voldoende bergruimte voor spelers-, veld- en trainingsmateriaal. Tevens zullen er kluisjes worden geplaatst voor waardevolle spullen.

  • Duurzaam cq groen clubhuis

Bij de bouw van het nieuwe clubhuis zal zoveel mogelijk worden gewerkt met duurzame materialen. Daarnaast worden de mogelijkheden omtrent zonnepanelen en warmtepompen nu nader onderzocht. Nieuw geïsoleerd leidingwerk zal worden aangelegd en de huidige ketel zal worden vervangen door een reguleerbare HR ketel met voldoende capaciteit.

  • Open haard

Bij de indeling van het nieuwe clubhuis zal rekening worden gehouden met de door Marcel Eman aangeboden open haard.

  • Tegeltjes wand en overige memorabilia

De tegeltjes-wand bij de bar zal uiteraard behouden blijven en wordt onderdeel van het winkeltje (is niet verplaatsbaar). Bij de indeling van het clubhuis zal ook rekening worden gehouden met voldoende (ophang) ruimte voor prijzen, badges, foto’s en caps door het clubhuis heen.

  • Toiletgroepen

Zowel op de begane grond als op de verdieping zullen de toilet groepen worden uitgebreid/aangepast met voldoende wc’s voor “onze” dames en kinderen.

  • Buitentrap terras

Op veler verzoek is de buiten trap naar het buitenterras vergroot. De trap zal circa 2,5 breed worden.

  • Ingang winkeltje

Het winkeltje zal niet alleen via de fitness bereikbaar zijn maar tevens vanaf de ingangszijde

  • Uitbreiding

Ten opzichte van de huidige situatie wordt het clubhuis 140% groter. Op basis van de nieuwe plannen komt er circa 733m2 vloeroppervlak bij, en een terras van bijna 90m2. Op basis van de huidige indeling is het mogelijk tegelijkertijd met 120 personen te eten in het nieuwe clubhuis. Dit betreft meer dan een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie.

  • (Schuif)wanden

Het clubhuis zal worden voorzien van (inklapbare en/of verplaatsbare) wanden waarmee bepaalde delen kunnen worden afgescheiden respectievelijk ontsloten

  • Gezelschappen/tappunten

Op diverse plekken in het clubhuis en buiten terras zullen voorzieningen voor aanvullende tappunten worden aangebracht

  • Luchtkwaliteit en materialen fitness

Bij de keuze van bouw- en  lucht af/toevoer materialen in de fitness zal in beginsel worden aangesloten bij de richtlijnen uit het bouwbesluit.

Nieuw clubhuis HRC buitenzijde Nieuw clubhuis HRC buitenzijde

 

 

 

 

 

STATUS NA ALV 8 DECEMBER 2016

Het bestuur heeft mandaat gekregen voor het in gang zetten van de bouw van ons nieuwe clubhuis, alsmede de oprichting van een bouwcommissie. Deze commissie zal de verdere ontwikkeling van het clubhuis overzien en de wensen van de leden hierin zoveel mogelijk betrekken. De commissie zal de taken binnenkort onderling verdelen.

De leden van de commissie zijn in willekeurige volgorde:

  • Jack van Zijp
  • Joris van den Broek
  • Pieter Hoog
  • Michiel Magis
  • Marcel Eman
  • Nicolaas van der Schatte Olivier

De commissie staat open voor alle suggesties van de leden met betrekking tot de bouw. Heeft u opmerkingen of wensen voor ons nieuw clubhuis, dan kunt u deze richten aan de bouwcommisie via e-mailadres bouwcommissie@haagscherugbyclub.nl

Vriendelijk verzoek van de commissie om uw inbreng kort en bondig en voor de Kerst te brengen. Afhankelijk van de input zal de commissie een algemene terugkoppeling geven. In beginsel zal niet iedere suggestie apart beantwoord worden.

hrc-do-plg-03-page-001hrc-do-plg-04-page-001hrc-do-dtls-page-001

 
 
© 2017 Haagsche Rugby Club