Moeizame overwinning HRC

Fotografie Marcel van der Looij
Verslag Freek Schuurman

De wedstrijd tegen RC Waterland in Purmerend zou geen wedstrijd worden als voorheen. Nu de clubs dichterbij elkaar zitten en wij weten dat RC Waterland thuis nog ongeslagen is. Het een zware wedstrijd zou worden. Vastberaden begonnen we met de wedstrijd. Het begin was sterk van onze kant en met snel spel bepaalden wij het tempo. RC Waterland had wel wat kansen met wat breaks van oud HRC’er en mijn oude trainer Ryan Berrevoets.

Maar die werden uiteindelijk gestopt door tackels van onze kant. 1e helft was over met een 3-13 score voor ons. Na de rust kwamen er verse spelers in om door de laatste 40 minuten nog gas bij te geven. Met veel goede tackles en breaks bij ons team wilden we graag weer een try drukken maar helaas lukte het ons niet om kansen omtezetten in try’s. Met wat penalty’s voor ons die Amir Rademaker verzilverde hadden wij weer wat marge om te spelen.

Eind 2e helft kwam RC Waterland met heel veel kansen die gelukkig niet allemaal werden verzilverd in try’s dit mede door goede tackles van onze Man of the Match Tigran, Luco en Siem. Met hard werk zijn de punten weer meegenomen naar HRC.