Lekkere start 2e fase

-   Cubs
Wedstrijdverslag HRC Cubs 19/11/2016

Inmiddels treden (bijna) al onze Cubs aan in een mooi, donkerblauw, gesponsord (nogmaals dank!) pak van Canterbury, met HRC-logo. Dat is best een imponerend gezicht. Misschien dat dit er ook wel aan heeft bijgedragen, dat beide teams zaterdag een lekkere start maakten in de 2e fase van de competitie. Maar de hoofdoorzaak was natuurlijk dat er goed werd gebald!

Team 1 ontving DIOK thuis. Niet de meest geduchte tegenstander uit de poule, maar er waren flink wat blessures en iedereen begon weer op 0, dus het was zaak om toch scherp te zijn. Aandachtspunt 2 was iedereen zonder kleerscheuren door de wedstrijd heen loodsen, want de ervaring leert dat het er juist tegen deze tegenstander hard aan toe kan gaan. Wat die scherpte betreft, dat kon beter, maar HRC kwam desondanks geen moment in de probleem en met 41-14 werd DIOK eenvoudig verslagen. Ook het ongeschonden het eindsignaal halen is helaas niet gelukt. Een van onze Cubs moest voortijdig het veld af worden geholpen (beterschap!) Wat de stand in de Cup Poule betreft; die is – na de herindeling – nog niet schokkend anders. (Klik daarvoor hier).

Het tweede team is naar een andere poule verhuisd en het is afwachten hoe de verhoudingen daar liggen. Als eerste ontvingen ze zaterdag de Amstelveense RC. Het team kwam wat stroef op gang en keek in de eerste helft even tegen een achterstand aan. Nog voor rust werd dat echter recht gezet en na de rust groeide het vertrouwen zichtbaar. Er werd goed gespeeld en vooral ook strak verdedigd, waardoor Amstelveen niet meer tot scoren kwam en HRC lekker uitliep. Eindstand 29-5. Voor de overall stand in de Shield Midden Poule klik je hier.