rugby jeugd op de Haagsche Rugby Club

De basis is door velen natuurlijk al een beetje gelegd bij de Guppen. Bij de Turven (U8 – geboortejaren 2009 en 2010) gaan we gewoon door met het oefenen van deze rugbyvaardigheden.
Vanaf dit seizoen zullen de turven ‘tag rugby’ spelen. Een variant op full contact rugby waarbij het de bedoeling is een van de lintjes [tags] van de tegenspeler die de bal heeft af te pakken zodat deze de bal verplicht moet afspelen. Heb je beide tags te pakken, dan heeft jouw team de bal veroverd en kan je zelf ten aanval gaan. Echt fysieke contact wordt met deze spelvorm zo veel mogelijk vermeden.

Trainingen:
Iedere woensdagavond tussen 18:00 en 19:15.

Eten op de club
Op de woensdagavond na de training voor een officieel schoolvakantie kan er gegeten worden op de club. Gezellig samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders zijn welkom. Voor 3,50 euro p.p. krijg je een gezonde maaltijd.
Mee eten is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig!

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent in seizoen 2016-2017 maar liefst 6 turven teams. Elk team bestaat uit max 10 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De numerieke volgorde van de teams impliceert dus niet de sterkte van het team.

Wekelijk op de zaterdagochtend zullen deze 6 teams per 2 teams naar 1 van de 4 locatie binnen het district gaan. Zij zullen zo’n 3 wedstrijden spelen van 2x 7 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 30 x 20 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 7 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei om het Nederlands kampioenschap.

Overige activiteiten
Het seizoen wordt geopend begin september met het trainingsweekend. Lekker trainen en slapen in tenten op HRC incl BBQ. Verder kan er elke 1e woensdag van de maand na de training op de club gegeten worden en organiseren we geregeld extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

zaterdagochtend
Tijdens de training dient de bar en de keuken bezet te zijn. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 tot 3 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

HRC kent 3 kennismakingsperiodes; september, januari en april.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen tijdens zo’n kennismakingsperiode gedurende 2 weken meetrainen  nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op om te bespreken wanneer jouw kind kan komen proeftrainen. Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs!
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen tijdens een training of op een zaterdagochtend. Stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden

Trainers

Pieter Hoog