rugby jeugd op de Haagsche Rugby Club

De mini’s (U12, geboortejaren 2006 en 2007) is de laatste categorie voordat de kinderen kennis maken met het 15-a-side rugby. Om deze laatste stap te maken worden er weer nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 5-mans “contested” scrum, het kicken van de bal en de line-out.

Eten op de club
We streven ernaar dat op de eerste maandagavond van de maand na de training er gegeten kan worden op de club. Gezellig samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders zijn welkom. Bij genoeg animo krijg je voor 3,50 euro p.p. een gezonde maaltijd.
Mee eten is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig!

Spelers | Trainers | teammanagers

stuur mail

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent in seizoen 2017-2018 5 Mini teams. Elk team bestaat uit 15 a 16 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De numerieke volgorde van de teams impliceert dus niet de sterkte van het team.

Wekelijks op de zaterdagochtend zullen deze teams naar een van de speellocaties binnen het district gaan, en spelen 2 tot 3 wedstrijden van 2x 12 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Mini’s spelen op een half rugbyveld (70 x 45 meter) en een wedstrijdteam bestaat uit 12 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap. Tevens wordt er gestreden om het Nederlands kampioenschap (incl 2 voorrondes).

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip naar het buitenland. Dat staat dus sowieso op het programma. Denk aan het spelen van een toernooi in het buitenland, of juist trainen en wedstrijden spelen tegen lokale clubs. En als de mogelijkheid er is proberen we ook een wedstrijd te bezoeken van een gerenommeerde club die op het allerhoogste niveau speelt in de regio die we gaan bezoeken.
Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden in het buitenland te zijn!

Overige activiteiten
De Haagsche Rugbydagen op 26 en 27 augustus worden gezien als de start van het rugby seizoen. Er worden door de jeugd, waaronder de mini’s, op zaterdagochtend enkele wedstrijden gespeeld, maar ook de rest van het weekend is er veel te doen. Er zijn geweldige wedstrijden te zien van de senioren, oude meesters en het damesteam, foodtrucks, muziek, bbq, en een echte haka-training op zondag. Na dit openingsweekend gaat het seizoen verder van start met het trainingsweekend. Lekker trainen en slapen in tenten op HRC incl BBQ. Verder kan er nog wel eens na de training op de club gegeten worden en organiseren we geregeld extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

maandagavond
Tijdens de training maandagavond dient de bar en de keuken bezet te zijn. Op de woensdag wordt niet op HRC getraind. Er hoeft op de Stokroos geen bardienst gedraaid te worden.
Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de bar en de keuken. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis. De teambegeleiders zorgen voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de ochtend. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

HRC kent 3 kennismakingsperiodes; september, januari en april.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen tijdens zo’n kennismakingsperiode gedurende 2 weken meetrainen nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op om te bespreken wanneer jouw kind kan komen proeftrainen. Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs!
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen tijdens een trainingsavond of op een zaterdag als er wedstrijden gespeeld worden. Stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden