De Junioren (U16, geboortejaren 2002 en 2003) zijn 14 en 15 jaar. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat de focus meer komt te liggen op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gewerkt, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er (nog meer) worden gekeken  naar de spelregels. Dat helpt om meer inzicht te ontwikkelen in het veld; spelers krijgen een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit en leren te anticiperen op de tegenstander.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:00 t/m 19:30 uur.
Dinsdag is de training op HRC, donderdag is de training op het Stokroosveld.

De junioren spelen op zaterdag (landelijke) competitie

Eten op de club – vanaf oktober 2017
Vanaf oktober gaat er op de eerste donderdagavond van de maand na de training weer gegeten worden op de club. De junioren trainen dan op HRC. Gezellig samen aan tafel met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders en broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Voor 3,50 euro p.p. krijg je een gezonde maaltijd. Mee eten is geen verplichting, maar het is wel heel gezellig als iedereen er is. We rekenen dan ook op je komst. (En als je niet kan, meld je je tijdig af.)

Spelers | Trainers | teammanagers

Edwin Straatman Edwin Straatman

Hoofdtrainer Junioren

Seva Waisega

Trainer Junioren

Melcher de Bosch Kemper

Coordinator teammanagement Junioren

stuur mail
Frank Zandstra

Teammanager Junioren Team 1

Teammanager Junioren Team 2

Team informatie

HRC speelt in ieder geval tijdens het eerste deel van het seizoen 2017/2018 met 2 Junioren teams. De competitie, onder leiding van Rugby Nederland, is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 x 30 minuten.

Team 1 van de junioren start in de Cup poule en team 2 is ingedeeld in de Bowl poule 1. Tot medio november wordt er in deze poules gespeeld. Na afloop van de 1ste fase worden de teams meestal opnieuw ingedeeld aan de hand van de prestaties in de diverse poules. Hierdoor speelt elk team de rest van het seizoen zeker op het eigen niveau. Aan het einde van het seizoen zullen de beste teams tijdens het finale weekend strijden om het Nederlands kampioenschap op het nationaal rugby centrum te Amsterdam .

Aan het einde van het seizoen worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Dinsdag- en donderdagavond
Tijdens trainingsavonden dient de bar en de keuken bezet te zijn. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdag
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan staan de ouders van dit team achter de bar en in de keuken. In de regel wordt er om de week thuis gespeeld. De teambegeleider zorgt voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de middag. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

HRC kent 3 kennismakingsmomenten; september, januari en april

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op wanneer jouw kind kan proeftrainen gedurende een instroommoment. Je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan dan vragen stellen aan de trainer en of teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij kan meedoen aan een proeftraining.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden