HRC Junioren halve finale tegen Breda

De Junioren (U16, geboortejaren 2001 en 2002) zijn 14 en 15 jaar. Binnen deze leeftijdscategorie zijn ze gewend aan spelen op een heel veld en het fysieke van rugby. Dit heeft als gevolg dat er meer focus is op krachtopbouw, spelregels en inzicht.

Aan het opbouwen van kracht kan vanaf deze leeftijd worden gedaan, omdat het lichaam langzamer begint de groeien. Natuurlijk is het nog niet gestopt, daarom wordt er alleen met lichaamsgewicht getraind (dus geen gewichten). Dit is beter voor de spieren en het verdere verloop van de groei.

Doordat het veld bekend is kan er nog meer gekeken worden naar de spelregels. Door kennis van de spelregels is er ook in het veld meer inzicht en een beter beeld van hoe rugby in elkaar zit. Verder wordt er geleerd te anticiperen op de tegenstander.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:00 t/m 19:30 uur.
Dinsdag is de training op HRC, donderdag is de training op het Stokroosveld.

Eten op de club – vanaf oktober 2016
Op de eerste donderdagavond van de maand na de training kan er gegeten worden op de club. De junioren trainen dan op HRC.Gezellig samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders zijn welkom. Voor 3,50 euro p.p. krijg je een gezonde maaltijd.
Mee eten is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig! Meld je van te voren aan.

Team informatie

HRC kent in seizoen 2016/2017 3 Junioren teams. De competitie, onder verantwoording van Rugby Nederland, is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2 x 30 minuten.

Tot medio november wordt er gespeeld in een voorronde. Na deze 1ste fase worden de teams heringedeeld aan de hand van de prestaties in een Cup, Plate, Bowl en Shield poule.
Het 1ste team van de junioren start in de Cup, het 2de team speelt in de Plate en het 3de team in de Shield poule. Hierdoor speelt elk team de rest van het seizoen op zijn eigen niveau. Aan het einde van het seizoen mogen tijdens het finale weekend de beste teams van de Cup, Plate en Shield poule op het nationaal rugby centrum te Amsterdam strijden om het Nederlands kampioenschap.

Aan het einde van het seizoen worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Dinsdag- en donderdagavond
Tijdens trainingsavonden dient de bar en de keuken bezet te zijn. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdag
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan staan de ouders van dit team achter de bar en in de keuken. In de regel wordt er om de week thuis gespeeld. De teambegeleider zorgt voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de middag. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

HRC kent 3 kennismakingsmomenten; september, januari en april

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op wanneer jouw kind kan proeftrainen gedurende een instroommoment. Je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan dan vragen stellen aan de trainer en of teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij kan meedoen aan een proeftraining.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden

Trainers

Edwin Straatman Edwin Straatman