De Cubs (U14, geboortejaren 2003 en 2004) is voor kinderen van 12 en 13 jaar. Voor het eerst wordt er gespeeld op een heel veld met 15 spelers per team.

Speltactiek, samenspel als één team en fysieke ontwikkeling staan voorop tijdens trainingen en wedstrijden. De speltactiek en het teamspel zorgen ervoor dat de spelers het hele veld gaan benutten. Een speler kan immers niet het hele veld verdedigen of in z’n eentje een try maken. Ze moeten het nu echt samen doen.

De fysieke ontwikkeling zit vooral in de conditie, het veld is immers 2x zo groot geworden. Binnen deze leeftijdscategorie beginnen ook de lichamelijke groeispurten, hierdoor leren ze ook mentaal veel. Ze spelen immers soms tegen ‘grotere’ spelers.

Trainingen
Dinsdag- en donderdagavond van 18:00 t/m 19:30. Dinsdag op het Stokroosveld en donderdag op HRC.

Eten op de club
Op de eerste donderdagavond van de maand na de training wordt er door de CJC gegeten op de club. Gezellig happen samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders.  Ook de rest van de familie is overigens welkom.  Voor 3,50 euro p.p. krijg je een lekkere maaltijd. Spelers laten altijd tijdig weten wanneer ze er NIET bij kunnen zijn (en familieleden melden zich vooraf even aan). Overigens steun je meteen een goed doel want de winst vloeit rechtstreeks in de CJC-jeugdpot!

Team informatie

De Cubs is de eerste leeftijdscategorie die in de door de bond (Rugby Nederland) georganiseerde competitie speelt. Vanaf nu wordt er gespeeld op een volledig veld en gespeeld volgens de officiële regels van World Rugby. Ook de puntentelling is nu anders, de palen doen immers voor het eerst mee. Een try levert 5 punten op, de conversie 2 punten en een geslaagde penalty door de palen of een drop goal 3 punten.

HRC kent 2 Cubs teams. De competitie is landelijk. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Elke wedstrijd duurt 2x 25 minuten.

De teams zijn ingedeeld aan de hand van de prestaties tijdens het NK mini’s afgelopen seizoen. HRC komt met één team uit in de Cup, en met één team in de Shield (midden) poule. Hierdoor speelt elk team gedurende het seizoen op hun eigen niveau. Aan het einde van het seizoen mogen tijdens het finale weekend de beste teams van de Cup poule op het nationaal rugby centrum te Amsterdam strijden om het Nederlands kampioenschap. In de Shield poule wordt er afsluitend gespeeld voor een plaats in de ranking.

Na afloop van de competitie worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Dinsdag- en donderdagavond
Tijdens de trainingsavonden dient de bar en de keuken bezet te zijn. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdag
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan staan de ouders van dit team achter de bar en in de keuken. In de regel wordt er om de week thuis gespeeld. De teambegeleider zorgt voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de middag. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

HRC kent 3 kennismakingsmomenten; september, januari en april

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op wanneer jouw kind kan proeftrainen gedurende een instroommoment. Je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan dan vragen stellen aan de trainer en of teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij kan meedoen aan een proeftraining.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden

Trainers

Seva Koliniwai