De Colts (U19, geboortejaren 1999 t/m 2001) zijn 16 t/m 18 jaar. Binnen deze leeftijdscategorie zijn alle facetten van het spel rugby duidelijk. Tactieken zijn bekend, iedereen weet wat zijn of haar rol is binnen het veld heeft, hoe je als een team moet samenwerken en er is voldoende kennis van de spelregels.

Focus ligt bij trainingen en wedstrijden op snelheid en kracht binnen het spel. Het als team samenwerken en snel kunnen nemen van beslissingen is dan ook erg belangrijk. Of deze nou goed of fout zijn, als team moet je er voor zorgen dat je hier van leert en jezelf verbetert.

Dinsdag- en donderdagavond van 18:30 t/m 20:15 op HRC

Eten op de club
Op de eerste donderdagavond van de maand na de training kan er gegeten worden op de club. Gezellig samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders zijn welkom. Voor 3,50 euro p.p. krijg je een gezonde maaltijd.
Mee eten is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig!

Spelers | Trainers | teammanagers

Shirly & Rob Bolleboom

Hoofdteammanagers

stuur mail

Team informatie

HRC heeft in seizoen 2016 / 2017 2 Colt teams. De Colts spelen in de landelijke competitie. Houd dus rekening met verre uitwedstrijden. Een wedstrijd van de Colts duurt 2 keer 35 minuten.

Tot medio november wordt er gespeeld in een voorronde. Na deze 1ste fase worden de teams heringedeeld aan de hand van de prestaties in een Cup, Plate, Bowl en Shield poule. Hierdoor speelt elk team de rest van het seizoen op hun eigen niveau. Aan het einde van het seizoen mogen tijdens het finale weekend de beste teams van de Cup en Plate poule op het nationaal rugby centrum te Amsterdam strijden om het Nederlands kampioenschap.

Aan het einde van het seizoen worden er nog een aantal (beach / sevens) toernooien gespeeld.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

Dinsdag- en donderdagavond
Tijdens de trainingsavonden dient de bar en de keuken bezet te zijn. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdag
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de bar en de keuken. In de regel wordt om de week thuis gespeeld. De teambegeleiders zorgen voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de middag. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

Rugby kent veel regels; een groot deel vanwege de veiligheid van de spelers. Wil je beginnen met rugby? Wees gerust! De trainers en jouw teamgenoten nemen je ‘aan de hand’ mee om de rugby sport te leren kennen. Een sport waarin iedereen- groot of klein- past en nodig is.

HRC kent 3 kennismakingsmomenten; september, januari en april

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC. Geïnteresseerden kunnen meetrainen gedurende een proefperiode van 2 weken nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op wanneer jouw kind kan proeftrainen gedurende een instroommoment. Je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen op een trainingsavond. Je kan dan zien hoe het er aan toe gaat tijdens een training en je kan dan vragen stellen aan de trainer en of teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij kan meedoen aan een proeftraining.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden