De meeste Benjamins (U10 – geboren in 2007 en 2008) hebben bij de Turven en velen ook al bij de Guppen heel wat rugbyvaardigheden geleerd en wedstrijdervaring opgedaan. Tijdens trainingen worden deze vaardigheden verder verfijnd. In vergelijking met de Turven worden er weer wat nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 3-mans “uncontested” scrum. Ook spelen de benjamins full-contact rugby en dus niet meer met de tag belts.

Eten op de club
Op de woensdagavond voor iedere officiële schoolvakanties (Kerstvakantie uitgezonderd, dan wordt het nieuwjaarsdiner georganiseerd na de vakantie) wordt iedereen uitgenodigd om op de club te komen eten. Gezellig samen met je teamgenoten, trainers en begeleiders. Ook ouders zijn welkom. Voor 3,50 euro p.p. krijg je een gezonde maaltijd.
Mee eten is natuurlijk niet verplicht, maar wel gezellig!

Team informatie

Districtswedstrijden
HRC kent in seizoen 2016-2017 maar liefst 8 Benjamin teams. Elk team bestaat uit 11/12 spelers. Er wordt niet aan selectie gedaan, alle teams zijn min of meer van gelijk niveau. De numerieke volgorde van de teams impliceert dus niet de sterkte van het team.

Wekelijks op de zaterdagochtend spelen deze 8 teams binnen het district. Zij zullen zo’n 3 wedstrijden spelen van 2x 10 minuten. Rugbyclubs binnen ons district liggen maximaal 35km rondom Den Haag.

Benjamins spelen op een rugbyveld van 60 x 35 meter en een wedstrijdteam bestaat uit 9 spelers.

Plezier staat tijdens deze districtswedstrijden voorop, winnen is niet belangrijk en aan het bijhouden van standen doen we niet.

Toernooien
Aan het begin en einde van het seizoen spelen we een aantal (beach)toernooien. In april wordt gestreden om het districtskampioenschap en op de 2e zondag van mei (moederdag) om het officieuze Nederlands kampioenschap.

Jaarlijkse rugbytrip
Het rugbyseizoen is niet compleet zonder rugbytrip naar het buitenland. Dit seizoen zijn de Benjamins van 15 t/m 18 oktober naar Engeland gegaan alwaar we succesvol hebben deelgenomen aan het grote toernooi van de London Scottish. Op de maandag zijn de benjamins getraind door de Harlequins! Lees het verhaal van de Benjamin trip.
Een onvergetelijke ervaring om samen met je rugbyvrienden in het buitenland te zijn!

Overige activiteiten
Het seizoen werd geopend op 10 en 11 september met het trainingsweekend. Lekker trainen en slapen in tenten op HRC. Verder wordt er geregeld gegeten op de club en organiseren we extra activiteiten voor kinderen en natuurlijk de ouders.

Zonder vrijwilligers geen vereniging! Is jouw kind lid van HRC, dan help je als ouder vanzelfsprekend mee om al onze activiteiten mogelijk te maken!

maandag- en woensdagavond
Tijdens de training dient de bar en de keuken bezet te zijn. Om de week op woensdagavond draaien de ouders van de benjamins bardienst. Er wordt een rooster opgesteld en iedereen wordt ingedeeld. Je moet rekening houden met 2 bar- en keukendiensten per jaar. En echt, iedereen komt een aantal keer aan de beurt. Kan je niet, zorg dan zelf voor vervanging, maar geef wel door wie namens jou komt.

zaterdagochtend
Speelt het team van jouw kind thuis? Dan zorgen de ouders van deze teams voor de bar en de keuken. In de regel speelt jouw kind eens per 4 weken thuis. De teambegeleiders zorgen voor de invulling van de bezetting van de bar en keuken gedurende een deel van de ochtend. Je zal dus ook naar de verrichtingen van jouw kind kunnen kijken.

andere vrijwilligers activiteiten
Ook voor andere activiteiten zijn er altijd vrijwilligers nodig. Denk aan het winkeltje op de club, maar ook bij toernooien en organiseren van andere activiteiten is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken. Wil je ook jouw steentje bijdragen aan HRC? Stuur dan een mail en we bekijken samen wat je zou willen doen.

HRC kent 3 kennismakingsperiodes; september, januari en april.

Iedereen, jongens en meisjes, kan lid worden van HRC
Geïnteresseerden kunnen tijdens zo’n kennismakingsperiode gedurende 2 weken meetrainen  nadat ze zich als adspirant-lid hebben aangemeld via de website van HRC.

De teammanager neemt contact op om te bespreken wanneer jouw kind kan komen proeftrainen. Let op: je kind kan niet komen proeftrainen voordat hij of zij online is aangemeld en er contact is geweest met de teammanager!

Kom eens langs!
Vanzelfsprekend kan je ook spontaan langskomen tijdens een trainingsavond of op een zaterdag als er wedstrijden gespeeld worden. Stel je vragen aan een van de trainers en of de teammanager. Om vooraf teleurstelling te voorkomen, je kan als je spontaan langskomt niet meetrainen!

Vragen?
Neem dan contact op met de teammanager, of meld jouw kind hieronder aan als adspirant lid zodat hij of zij tijdens een kennismakingsperiode kan meedoen aan een aantal proeftrainingen.

Ik wil mij als adspirant-lid aanmelden

Trainers

Kia van der Laan