HRC1 onderuit tegen ’t Gooi

-   HRC 1
Rugbybal

De voorbereiding was goed, scherp en gefocust, iedereen was klaar om de wedstrijd te spelen. We openden de eerste helft sterk met een stormvloed aan aanvallen die net stokte vlak voor de tryline. Helaas ontbrak de koelbloedigheid om het af te maken.

Door verdedigende fouten kwamen we in de tiende minuut, na alleen maar aanvallen, op 0-7 achterstand. Het spelbeeld bleef hetzelfde, wij bleven wederom aanvallen waarbij Luco Batenburg de bal op de line drukte, dus een try. Helaas dacht de ref er anders over en keurde hem af. Uit de counter scoorde het ‘t Gooi (onterecht) de cruciale tweede try. Daarna gingen de kopjes hangen. Vlak voor rust kwamen we terug tot  3-14 door een benutte penalty van Amir Rademaker.

De 2e helft speelden we alles of niets en waren we wederom alleen maar aan het aanvallen. Maar we vergaten het af te maken. Toen kwam de genade klap en kregen we de 3e try tegen die we echt niet verdiend hadden. De kopjes gingen hangen. Ik probeerde ze nog op te peppen. Maar ja, als jong broekie in een team met al ervaren spelers, had dit nog niet het gewenste effect.

De agressie vloeide weg en de 4e try voor ‘t Gooi volgde. Samen met een paar andere gasten maakten we ons kwaad op het veld. We zouden niet van het veld gaan zonder gevochten te hebben. Wat er ook ging gebeuren, wij moesten en zouden een try maken! De laatste 5 minuten rugbyden we dan ook echt naar voren en in de laatste minuut had dit het gewenste resultaat. Lanar wist er toch nog een try uit te slepen. We hebben weliswaar verloren, maar zonder op te geven. En daarmee verlieten we toch met een positief gevoel het veld.

Litan Klooster
Persoonlijk vind ik dat het resultaat een vertekend beeld geeft van de gespeelde wedstrijd. We waren veel meer aan het aanvallen dan ’t Gooi, Alleen onze verdediging liet wat steekjes vallen, wat zonde is. De omschakeling van aanval naar verdediging moet beter. Daarnaast moeten wij geduldig omspringen met onze kansen.

Het team
In het team gaat het tot nu toe erg goed voel erg op me gemak en ik ben goed opgevangen. Ik kom goed tot mijn recht en ik heb het naar mij zin hier. Ik heb een hele goede keuze gemaakt om voor HRC te komen spelen.