HRC wint van Cobham RFC

-   HRC 1
Zondag wacht in de finale Hannover '78

HRC speelde vrijdagavond in de openingswedstrijd van de Haagsche Rugy Dagen tegen Cobham RFC. Enkele nieuwe spelers traden aan en enkele spelers zijn na lang blessureleed teruggekeerd. De geblesseerde Debrenliev en Pieterse (net terug van een trainingsstage in Frankrijk) waren nog niet beschikbaar.

0-5 achterstand bij rust
HRC kwam na de pauze weer terug na een fraaie aanval door een try van Lemarre el Bouchehati. De eindstand werd bepaald nadat beide partijen nog een penalty wisten te benutten. Eindstand 8-8.

Penalty’s
Na de reguliere speeltijd dienden penalties te bepalen wie naar de finale zou gaan. Cobham nam de eerste penalty feilloos waarna Ken Pronk (een gedispenseerde Colt!) de stand weer gelijk trok. Omdat de volgende penalty door Cobham werd gemist, kickte Thomas Mooy HRC naar de finale.

Finale tegen Hannover ’78
De Duitsers versloegen het Belgische ASUB Waterloo. Aanvang 15:30