HRC wint ook van Amstelveen

-   HRC 1
HRC - Amstelveen
Verslag Daniel Bouwens

Wij (HRC 1) speelden afgelopen zaterdag uit tegen Amstelveen. Een kleine groep vaste HRC’ers gaven ons support. We hadden geen compleet team door blessures vandaar dat Siem, Lawrence en Freek als jeugdspelers hun debuut hebben gemaakt. De eerste helft begon stroef, we stonden op 6-0 achterstand. In de eerste helft had de scheidsrechter het niet zo goed in de hand. Er viel aan elke kant een gele kaart na een opstootje. Vlak voor rust scoorde Donny, ondanks een man minder (2de gele kaart) en werd de try geconverteerd. Zo gingen we met 7-6 de rust in.

De tweede helft begon goed met een try van Floris. Amstelveen kwam terug met een penaltykick en een try, waardoor we met 16-12 achter stonden. De laatste 15 minuten van de wedstrijd hebben we op de try-line van Amstelveen gestaan. Er werden drie try’s niet toegekend. In de allerlaatste minuut lukte het Jan Willem om te scoren. De verdiende winst was voor HRC.

Officiële debuut
Mooi moment voor de club en natuurlijk de jongens zelf, de gedispenseerde jeugdspelers Siem Noorman, Lawrence Richards en Freek Schuurman maakten hun debuut in het eerste.