HRC wint Landelijk Mini Toernooi

-   Mini's
HRC minis winnen NL mini rugby toernooi - beide finalisten
Beide finalisten, HRC en Castricum

Zaterdag 13 mei. Het Landelijk Mini Toernooi wordt gespeeld bij onze vrienden van Rugbyclub Delft. De HRC mini’s hadden zich voor dit toernooi geplaatst door in maart hert districtkampioenschap (ongeslagen) te winnen. De tegenstand beloofde nu wel groter te zijn: vanuit alle districten zijn de beste mini-teams afgevaardigd. Reden genoeg dus om spelers en coaches onrustig te laten slapen. Ik heb vernomen dat Ian meerdere dagen voor het toernooi niet aan werken was toegekomen…

Het weer was bij de start van het toernooi goed: een aangename temperatuur, weinig wind, bewolkt. De ondergrond was zacht van de regen die ’s nachts was gevallen. Iedereen was op tijd zodat er een goede warming up kon plaatsvinden. De poulewedstrijden verliepen voorspoedig. Tegen de mini’s van ’t Gooi, Haarlem en Oysters werd gewonnen. HRC speelde lekker agressief, zette veel druk op de tegenstanders en wist de kansen die ze kregen te benutten.

Ondertussen waren ook in de andere poules de wedstrijden gespeeld. Poule C was een sterke poule, met zowel Castricum als Breda als sterk spelende teams. Wij hadden juist deze poule geloot om de kwartfinale tegen te spelen. De kwartfinale was Breda-HRC. Wij speelden deze wedstrijd ons beste rugby van het toernooi en wisten Breda continu onder druk te houden. Breda zag, ondanks goed en mooi spel geen kans door de Haagse defensie heen te breken. Met 4-0 naar de halve finale tegen BSN. Tegen wie???

BSN. Die jongens die we bij de districtwedstrijden zo vaak tegenkomen. BSN, die jongens waar we tegen spelen als we een extra wedstrijd moeten regelen omdat ergens een veld is afgekeurd. BSN, dat team waar we in de finale van het districtkampioenschap makkelijk van wonnen, maar waar we ook regelmatig van verliezen. BSN dus.

Een ware thriller. Beide teams kennen elkaar en zijn aan elkaar gewaagd. Er werd geen millimeter cadeau gedaan. Er werden strijd geleverd om iedere bal. Uiteindelijk wist HRC met 1-0 te winnen en was de finale bereikt.

De finale was tegen Castricum. Een team met grote en sterke spelers en bovendien een team dat goed samenspeelde en fysiek niet onder deed voor HRC. De eerste score was voor CAS. In de 6e (!) wedstrijd van de dag was dat een stevige tegenvaller. Maar HRC knokte zich al snel terug en wist in de eerste helft al de stand op 2-1 te krijgen. In de tweede helft heeft CAS grotendeels op de helft van HRC gebivakkeerd, maar door zeer goed teamwerk wisten we de voorsprong te behouden.

De HRC mini’s hebben laten zien dat ze als team kunnen spelen en dan zeer moeilijk zijn te verslaan. Een verdiende eerste plek op het Landelijk Mini Toernooi!