Zonovergoten HRC Bietsj Rugby Toernooi!

-   Benjamins
bietsj rugby - actie

Op zaterdagmorgen 10 juni verzamelden zich weer zo’n 1250 spelers, begeleiders, toeschouwers en vrewilligahs om het zevende HRC Beachtoernooi voor de Turven, Benjamins en Mini’s te spelen. Ondanks dat het zonnetje ’s ochtends wat moeite had om door te breken, werd het een geweldige, bijna zomerse rugbydag op het strand van Kijkduin!

Al vroeg waren de jonge refs aanwezig om de velden, 15 in totaal, uit te zetten onder leiding van Arent Nederlof. Het HRC/Canterbury winkeltje werd opgezet en de EHBO van het Rode Kruis kwam met een bus om de gezondheid te bewaken en blessures te behandelen en de inschrijftafel werd bemenst door de TBM teammanagers. Vanaf 09.30u kwamen de clubs vanuit heel Nederland binnen. Sommigen hadden enigszins vertraging opgelopen omdat de A4 afgesloten was. Maar uiteindelijk was bijna iedereen op tijd aanwezig voor aanvang wedstrijden.

Op de achtergrond werd nog het nodige geregeld, zoals de prijzen die op de club waren achtergebleven en het instrueren van de refs en vrijwilligers. Met het door Ernst van der Putten ontwikkelde wedstrijdprogramma werd gestart en op de achtergrond draaide “mijn toernooi” mee. Al snel bleek dat het schaduwprogramma de boventoon ging voeren en voor de middag werd uitsluitend nog van dit programma, ontwikkeld door Wijnand Welten, gebruikt.

Gedurende de dag zijn door Joyce Huis schitterende foto’s gemaakt welke te bekijken zijn op haar Flickr pagina. Of bekijk de foto’s op de faceboekpagina van The Hague Beach Rugby.

We kijken met heel veel plezier terug op deze zeer geslaagde rugbydag! Vele deelnemers gaven direct al te verstaan dat ze volgende jaar weer graag terugkomen. Bekijk alle uitslagen en winnaars per categorie op de website van MijnToernooi.

Langs deze weg wil de organisatie alle vrijwilligers, EHBO, winkelpersoneel en niet onbelangrijk de jeugdige refs hartelijk danken voor hun inzet. Tot volgend jaar!!