HRC 1 2016-2107

Gedurende het seizoen 2016-2017 komt HRC 1, onder leiding van Silvester Ramaker & Mark Allen, uit in de Ereklasse. Voorgaande jaren draaide HRC 1 altijd mee met de top zes van deze competitie. Ook dit seizoen wordt weer volop voor dit doel gestreden.

De selectie bestaat uit spelers die worden geselecteerd uit het eerste en tweede team van HRC. Deze selectie bestaat grotendeels uit jongens afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van HRC, aangevuld met enkele talentvolle spelers van andere Nederlandse en buitenlandse clubs.

Team informatie

De Ereklasse is de hoogste competitie in het Nederlandse rugby. Deze competitie is opgebouwd uit twee fases. De eerste fase dient als voorronde waarin elk team één maal tegen elk ander team speelt. Op basis van deze uitslagen gaan de top zes teams in de tweede fase naar de kampioenspoule. De overige zes teams spelen in de tweede fase in de nationale plate poule. In de tweede fase spelen de teams twee maal tegen de andere teams uit de poule, waarna de top twee teams uiteindelijk de finale spelen.

Dinsdag: 20:00 – 21:30

Donderdag: 20:00 – 21:30