Geweldige trip Benjamins naar Engeland

-   Benjamins

Na een korte nacht begon op zaterdag 15 oktober de Benjamins trip 2016 naar London (Richmond). Het was wel erg vroeg (05:30) toen we met de bus op weg naar de Kanaaltunnel gingen, zo vroeg dat zelfs de chauffeur verkeerd reed en er onderweg nog een paspoort opgepikt moest worden, dat in de haast bij het inpakken vergeten was. Ondanks dit korte oponthoud kwamen we snel bij de Kanaaltunnel aan, waar we uitgebreid de tijd namen om te lunchen. Wisten jullie dat je prima rugby kunt spelen bij de picknicktafels en tikkertje in de trein gaat ook erg goed.

Eenmaal op ons logeeradres (Grey Court School) in Richmond was het uitpakken geblazen en ontvingen de Benjamins en de begeleiding hun triptruien. Deze zaten bij de kinderen als gegoten, bij de begeleiding hier en daar wat strakker. Na diverse potjes “levend stratego”, een pannenkoekenpartij en een pub quiz was het slapen geblazen.

De volgende dag begon met ochtendgymnastiek voor de vroege vogels, gevolgd door een Engels ontbijt. Dit om een goede bodem te creëren voor het toernooi bij de London Scottish dat op het programma stond. In de stromende regen werd gestart, maar dit deerde onze jongens en meisje niet. Het ene na het andere team werd opgerold, waaronder Harlequins, Wasps en London Scottish. Toch een hele prestatie, gezien de grootte van de rugbysport in Nederland. Intussen brak de zon ook door en na een lange ochtend vol wedstrijden kon de welverdiende medaille in ontvangst genomen worden, de schildjes worden uitgewisseld en nog een glas limonade worden gedronken.

Met de bus huiswaarts en we hadden een rustige middag in gedachten. Niets van dat al, er was nog voldoende energie over voor nog 5 potjes “levend stratego”. Na te hebben gedoucht (ja, ook hier was aan gedacht), waren de hamburgers en hotdogs aan de beurt.

Het avondprogramma bestond uit “Judge and Jury”.  Er was de afgelopen dagen goed gekeken naar het groepsproces, gedrag en andere zaken, waardoor er voldoende zaken op het programma stonden. Rechter Arent (met zijn secondant Chris) wisten hier wel raad mee! De kinderen wisten niet hoe snel en vaak ze naar voren moesten komen om nieuwe zaken aan te brengen, met als gevolg aan elkaar getapte handen en voeten, handen aan ballen, monden dichtgeplakt, pruiken en rokjes aan, niets was te gek. Het slapen ging deze avond een stuk beter, het programma had zijn invloed.

De volgende dag begon wederom met ochtendgymnastiek en Engels ontbijt. Na de spullen te hebben ingeladen werd koers gezet naar de Harlequins. We kregen hier een uitgebreide training waarbij de dame en heren alles gaven, deze kans krijg je per slot van rekening niet elke dag. Dit werd gevolgd door een rondleiding in het stadion van deze club. Zelfs de kleedkamers werden bezocht, waarbij de plek van Tim Visser inmiddels wel versleten zal zijn, alle Benjamins hebben hier gezeten.

De lunch werd genoten bij een speeltuin, die zeer intensief is gebruikt door de gehele groep. Vervolgens hebben we met z’n allen Twickenham onveilig gemaakt. Er stond een tour over de tribunes, achter de schermen en door de kleedkamers op het programma, met als afsluiting een bezoek aan het rugbymuseum. De Benjamins hebben zich ook hier volop vermaakt, zo zie je maar dat zelfs een museum zo nu en dan wordt gewaardeerd.

Na een wandeltocht streken we neer bij de Pizzaria en kwam het einde van het programma in zicht. Er zijn tientallen pizza’s doorheen gegaan en de eigenaar en zijn team zal ons nog lange tijd blijven herinneren (in positieve zin). Na in de bus voor de terugreis te zijn gestapt, lagen de meeste kinderen binnen no time onder zeil. Ja we weten het, het was vroeg, zeer vroeg dat we weer in Den Haag arriveerden. Ik geloof dat niemand hier een traan voor gelaten heeft, zeker niet toen de ouders hun kinderen in hun armen konden sluiten.

De eerste ideeën voor de trip van volgend jaar liggen inmiddels weer op tafel.