SC Frankfurt 1880 wint HRD

-   HRC 1
HRC 2e prijs HRD

Ons eerste is er afgelopen zondag niet in geslaagd opnieuw de Haagsche Rugby Dagen op onze naam te zetten. In de finale tegen SC Frankfurt 1880 werd de 20-16 voorsprong in de laatste tien minuten omgezet in een 20-30 overwinning voor onze Duitse gasten.

Het eerste team zal dit seizoen hoofdzakelijk met spelers uit onze eigen jeugd. Afgelopen weekend speelden zelfs enkele gedispenseerde Colts mee!

Voorsprong
In de finale kwam HRC vroeg op voorsprong door een try van scrumhalf Freek Schuurman. Daarna kende Frankfurt een sterke fase waarbij de gasten twee penalty ’s benutten, maar ook Thomas Mooy kickte bal uit een penalty tussen de palen; 8-6. Floris Kieft drukte vervolgens de tweede Haagse try, maar deze werd ten onrechte afgekeurd vanwege een knock-on. Luco Batenburg zorgde kort daarna toch voor een try. Door een rake conversie stond het toen 15-6. In de extra tijd van de eerste helft werd de Duitse druk HRC te machtig en scoorde Frankfurt. Ruststand; 15-13.

Momentum
In het eerste kwartier van de tweede helft speelde HRC sterk en kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Dat lukte helaas niet. Gaandeweg verschoof het momentum mede door de vele offside overtredingen en krachtsverlies. Frankfurt kwam halverwege de tweede helft voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong 15-16. Na Een langdurige aanval kwam HRC toch weer op voorsprong. Helaas ging de conversie van Lorenzo Groos niet tussen de palen.

Fitte Frankfurters
In de laatste tien minuten was de kracht weg bij HRC en was het wachten op een Duitse try. De thuisploeg verdedigde uit alle macht maar kon de fitte Frankfurters niet meer bijbenen. In de slotfase passeerden de gasten tweemaal de tryline en beide keren werd de conversie benut. Dit zorgde voor de toch wel geflatteerde 20-30 eindstand en dus de winst van SC Frankfurt 1880 van een mooie editie van de Haagsche Rugby Dagen.

Bekijk de wedstrijd nog eens helemaal of alleen de samenvatting.