Erelid Ton van Otterloo overleden

Ton van Otterloo - erelid HRC
Ton van Otterloo, 2e van rechts

Vrijdag 30 december jongstleden is op 73 jarige leeftijd overleden, Ton van Otterloo. Ton was eind jaren 60, begin jaren 70 de drijvende kracht achter de oprichting van onze jeugdafdeling. Alhoewel hij tot op dat moment nooit rugby had gespeeld, voelde hij zich meteen thuis en betrokken op HRC. Samen met o.a. Luke Rumsey van de Rotterdamse Rugby Club en Dirk Dost heeft hij de eerste structuur aan jeugdrugby binnen HRC en Zuid-Holland gegeven.

Ton was onze eerste jeugdvoorzitter en dus tevens bestuurslid. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor de jeugd van HRC. ‘Ome Ton’ zorgde voor onze jeugdleden voor een veilig gevoel op de club, een 2e huiskamer. Hij stond voor zijn jongens en was zeer benaderbaar.

Voor al zijn enthousiasme en inzet kreeg hij in 1979 de speld van verdienste uitgereikt en is hij in 1986 benoemd tot erelid van onze vereniging. Toen de junioren nog competitie binnen het district West speelden, werd er jarenlang gespeeld om de naar hem vernoemde trofee; de Ton van Otterloo bokaal.

Op latere leeftijd heeft Ton nog voor het 4e gespeeld als full back waarbij hij altijd op de palen kickte. Daarmee ‘verhuisde’ hij naar de oude meesters hoek in het clubhuis waar hij nog jaren de gezelligheid van de club positief beïnvloedde.

Ton herinneren wij ons als een zeer goedlachse, aimabele man met een hart voor de jeugd van HRC.

HRC wenst zijn vrouw Marian, dochter Mascha, haar echtgenoot Jonas en hun kinderen Tess en David heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Ton wordt zaterdag 7 januari gecremeerd. Zie voor informatie de annonce.