Den Haag in Oranje

Ontbrekende HRC'ers met een CAP? De lustrum commissie heeft de lijst “HRC spelers met een CAP” zorgvuldig opgesteld. Ook heeft Rugby Nederland (Frans Lamberts) informatie geleverd. Maar desondanks, indien er een naam, of namen zijn, die u mist of u eigen naam onterecht niet voorkomt op de lijst neem dan contact op met Theo Oortwijn. Dan zullen we deze spelers in onderstaande Wall of Fame aanpassen. Doe dit voor 17 september 2017, dan nemen we een zo volledig mogelijke lijst op in het HRC-lustrumboek dat op 11 november zal verschijnen!

Het Nederlands team, met maar liefst 5 spelers met een HRC achtergrond (eigelijk 6 met Huey van Vliet, nu ’t Gooi), heeft de 4e wedstrijd in de Europe Trophy Poule succesvol afgerond met een zeer mooie zege op Zwitserland.

Met onder andere 3 geslaagde penalty’s op de palen door voormalig HRC’er David Weersma, weet het Nederlands team de achterstand bij de rust te beperken tot 14 -22.

In het begin van de 2e helft komt het Heren XV tijdelijk met 13 man te spelen. Ondanks dit schiet Weersma nog tweemaal tussen de palen. Als Nederland weer met 15 man in het veld staat, krijgt Oranje de overhand en wint het uiteindelijk met 38 – 25. Uiteindelijk heeft David Weersma met 6 penalty’s en 2 conversies een groot aandeel in de winst.

En zeer bijzonder, onze Siem Noorman heeft zijn eerste minuten voor de Heren XV gemaakt!