De onderliggende partij….

-   Cubs
Wedstrijdverslagen HRC Cubs 3/12

Voor het eerste team was het een tijd geleden dat er verloren werd en in de eerste fase was er van ’t Gooi gewonnen….maar deze zaterdag kwam ’t Gooi duidelijk met een missie: winnen. En dat lukte ze ditmaal. Dat ging echter niet zonder slag of stoot; de wedstrijden tegen ’t Gooi zijn altijd mooi en spannend en dat was nu zeker niet anders. HRC begon best sterk, het team hield de druk er op en er werd veel op de helft van de (sterk verdedigende) tegenstander gespeeld. Maar na 1 break stond het toch 0-7 voor de gasten. HRC zette echter door en net voor rust maakte ze gelijk. Dat neemt niet weg dat het spel rommelig en weinig nauwkeurig was en in de tweede helft werd het niet beter. ’t Gooi kon daardoor met 2 try’s en twee benutte conversies uitlopen naar 7-21. Ook HRC maakte vervolgens nog een try en de druk werd opgevoerd, maar de verzilvering bleef uit. Eindstand 12-21. Dit keer een terechte overwinning voor ’t Gooi. Het eerste staat nu op de 3e plaats in de Cup Poule. (Voor de stand klik je hier).

De wedstrijd van het tweede kende een vergelijkbaar scenario; het zat niet mee en werd er een spannende pot gespeeld tegen Haarlem. Na 2x winst in de vorige wedstrijden werd er misschien iets te makkelijk gedacht, want het spel was in het begin traag. Het leek wel alsof ze nog even wakker moesten worden. En die kans liet Haarlem niet lopen, ze maakte meteen hun eerste try en de tweede kwam er snel achter aan. Na een kwartier spelen kwam HRC op stoom en begon het spel te lopen. Dat resulteerde in de aansluitings-try, maar ook Haarlem bleef goed spelen. In de tweede helft ging HRC er vol in; er werd duidelijk nog een tandje bij geschakeld. Met nog een kwartier op de klok was de achterstand geslonken tot 5 punten en werd alles gegeven om de overwinning toch nog binnen te halen. Tot twee keer toe scheelde het maar een paar centimeter, maar die laatste try werd niet gedrukt en dus ging Haarlem er (35-40) met de overwinning vandoor. Het tweede staat op de tweede plek in de Shield Midden Poule. (Dat zie je hier).