Cubs uit en thuis op 17 september

-   Cubs
Cubs
Wedstrijdverslagen HRC Cubs

Het eerste team ontving Breda thuis. BRC was de nummer 4 van het vorig seizoen. Een tegenstander om rekening mee te houden en de spanning was vooraf op de gezichten te lezen. De wedstrijd begon aan beide kanten rommelig, alle twee de teams hadden moeite om de bal goed rond te laten gaan. Wel was HRC sterker en hield het Breda continu onder druk. Dat resulteerde uiteindelijk in een mooi uitgespeelde try lang de zijlijn: 5-0 voor bij rust. In de tweede helft, na een tweede try met conversie van HRC, ging Breda meer druk geven en volgde er een try met conversie van Breda: 12-7. Onmiddellijk sloot de Haagse verdediging zich en hij bleef tot het eind goed staan. Ook het samenspel werd beter. Eindstand met 4 try’s en 2 benutte conversies voor HRC: 24-7.

Volgende week staat AAC (uit) op het programma. De voor stand in de Cup poule klik je hier.

Na een wat teleurstellende start ging het tweede team  op bezoek bij de 40-jarige Ducks in Boxtel (combinatie Ducks/Dukes). Het werd een spannende wedstrijd met best wat (thuis) publiek, die uiteindelijk nipt verloren ging met 10-5. De teams waren aan elkaar gewaagd en de strijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op. De ruststand was dan ook in evenwicht: 5-5. In de tweede helft bleef HRC goed balbezit houden en wist het steeds druk te zetten. Prachtig om te zien hoe het team als een positieve en krachtige eenheid door bleef zetten. Ook de motivatie en positieve drive bleven de hele wedstrijd aanwezig en het spel zat goed in elkaar. Het incasseren van de bijbehorende beloning (trie) bleef helaas uit. En toen zat het in de slotfase voor Ducks/Dukes net wel allemaal mee en werd er onbedoeld een (lustrum) cadeautje (weg)gegeven….

Het tweede treed volgende week (uit) in Voorschoten aan tegen het combinatie team BSN/Te Werve. Benieuwd naar de stand in de Bowl Zuid poule? Klik hier.