Cubs spelen Octopus-toernooi

-   Cubs
wedstrijdverslag

Uden, zondag 4/9/2016 – Het Octopus-toernooi was groot, heel groot. Dat betekende ook best lang wachten…. (en dat hebben we teruggekoppeld). Maar het weer zat mee en natuurlijk werd er ook vooral lekker gebald.

Ons eerste team moest aantreden tegen rugby club Aachen en mocht dus meteen internationaal aan de bak. Het liep al best lekker en het team heeft (een beetje geholpen door de scheidsrechters die soms na 5 tries ophielden met serieus tellen) een constante reeks neergezet: alle wedstrijden werden met 25-0 in het voordeel van HRC beslist en daarmee hebben zij het toernooi gewonnen.

Het tweede team had het zwaarder in een poule met 2 hoger gerankte tegenstanders (Rotterdam en Amstelveen spelen in de competitie respectievelijk in de Cup en Plate poule). Hoewel ze mooi opgezette aanvallen hebben laten zien, lukte het vaak net niet om die te verzilveren met een try. Daardoor sijpelden de motivatie en de drive wat weg en viel ook de laatste pot tegen de gastheren van Octopus niet in ons voordeel.

Prettig om de aandachtspunten voor de competitiestart wat beter in beeld te hebben. Volgende week gaat de competitie echt beginnen: we gaan er voor!