Cubs Nederlands kampioen!

-   Cubs
Cubs Nederland kampioen
Wedstrijdverslag door Roemer Pullen en Max de Groen

De ochtendlucht is blauw en fris. In gestreken witte overhemden, met hier en daar een club-das, zitten we enigszins gespannen in de bus naar Amsterdam. Vandaag is het erop of eronder, we strijden om de Nederlandse Kampioensbeker en -titel, tegen de Bredase Rugby Club 1.

In een rechte lijn, zij aan zij met de tegenstander, renden we het veld op. Het gejuich van het publiek, enthousiast commentaar en “The eye of the tiger” hard uit de speakers, gaven ons de nodige kick…

Kick off de wedstrijd verloopt stroef maar langzamerhand komen we in de buurt van de tryline en al snel staan we 7-0 voor. Al snel lopen we terug voor de volgende kick die we ontvangen. Een van onze voorwaartsen vangt hem en loopt met hoge snelheid in. Tot nu toe speelden we veel met de voorwaartse en al snel liep dat over in een langzame en stroeve eerste helft. Aangezien de voorwaartse van Breda groot en sterk waren gaf Michiel al snel aan dat we simpel moesten spelen en gewoon de bal moesten uitspelen. Toen we dit uiteindelijk deden werd de 2e try gescoord die de stand op 12-0 bracht. Wel scoorde Breda nog een try. De stand werd hierdoor 12-7.

In de tweede helft vielen we weer terug naar het spel met de voorwaartsen. We kregen een penalty die Kai geweldig binnenschoot. De stand kwam hierdoor op 15-7. We speelden niet zoals gewoonlijk en gaven we een try aan Breda. De stand kwam op 15-14. Toen realiseerden we ons dat we toch de bal meer de lijn in zouden moeten gaan spelen. Het ging hierdoor iets beter. Ver in de 2e helft hadden we een line-out in hun 22m gebied. We deden balletje ” Tank”, hierdoor liepen we met onze voorwaartsen over hun verdediging alsof het niks was. We drukten de try en Kai nam de conversie en scoorde hem. De stand kwam op 22-14.

We zijn Nederlands kampioen!!!