Cubs contested!

-   Cubs
wedstrijdverslagen 5 november 2016

Na wat extra scrumtrainingen was het dit weekend zover! Ook de Cubs spelen vanaf nu met contested scrum. Die eerste wedstrijden met “echte” scrums, konden daarbij ook nog eens als probeersels worden gezien. Het ging nergens meer om. De competitie van de CJC gaat vanwege de grote niveauverschillen in de poules na de eerste fase immers op de schop. Dat betekent dat eerste team in de 2e fase in de race blijft voor de Cup, maar dat het dan weer met 0 punten start omdat de Dukes en RRC worden omgewisseld met Hookers en RC Eindhoven uit de Plate poule. Het tweede team mag vanaf de 19 november een frisse start maken in de Shield Midden poule.

Wat de wedstrijden zelf betreft; het eerste denderde in echt rugby weer (regen) met gemakt (121-7) langs de Dukes. Het tweede mocht 2 trys met conversie noteren, maar werd wel verslagen door de nummer 2 uit hun huidige poule (RC Tilburg).

Wil je de eindstand na de 1e fase toch nog even zien? Voor de Cup poule klikje hier en voor de Bowl Zuid hier.