Competitiestart Cubs 10/9

-   Cubs
Wedstrijdverslagen team 1 en 2

Voor het eerste team begon het seizoen begon waar het vorige seizoen was geëindigd: tegen DIOK.
Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Henk Goddijn, de oprichter van DIOK die afgelopen vrijdag op 77 jarige leeftijd is overleden, volgende de kick off. DIOK kenden we al als een robuuste, stugge en felle tegenstander. Dat was op groot veld niet anders. HRC stelt daar (over het algemeen) kleinere maar sneller spelers tegenover. Daarmee waren de heren en dame van HRC ook deze keer weer sterker, vooral wanneer ze het samenspel zochten en de bal snel rond lieten gaan om zo de meters naar voren te maken. Het leerpunt: snel uitpasen, want dat ging zaterdag soms goed en soms wat minder. De wedstrijd is met 27-0 gewonnen. Volgende week staat Breda thuis op het programma.

De voor stand in de Cup poule klik je hier.

Het tweede team kende een minder fortuinlijke start. Zij traden in Goes aan tegen het combinatie-team van Sparta-Tovaal en die bleken letterlijk en figuurlijk een maat te groot. Aan de strijdlust van, vooral de dames van, Team 2 heeft het echter niet gelegen. Danza voorkwam zelfs met een stevige tackel (nog) een try van Sparta-Tovaal. Maar de reus die ze neerhaalde kwam met zijn volle gewicht op haar terecht en dat was te veel voor haar sleutelbeen. Het 2e speelt volgende week uit tegen de combinatie Ducks/Dukes (bij de Ducks in Boxtel, die dat weekend hun lustrum (40) vieren). Ook dat clusterteam kende (tegen Oemoemenoe) geen lekkere start. We gaan deze week extra werken aan meer “team” en dan gaan we er vol voor!

Benieuwd naar de stand in de Bowl Zuid poule? Klik hier.