Close call/coach call

-   Cubs
wedstrijdverslagen HRC Cubs 18/2

Voor Team 1 stond er deze zaterdag een echte kraker op het programma: uit tegen Breda. Breda is een serieuze titelkandidaat. Met een niet helemaal compleet team dat de laatste trainingen vooral lol, maar minder focus had, was het vooraf dus al spannend: hoe zouden ze deze pot spelen? De toeschouwers werden niet teleurgesteld. Er kwam een spannende pot met mooi rugby op de mat. HRC had iets meer balbezit, maar een break van het fel spelende Breda hing voortdurend in de lucht. Ver in de eerste helft was het toch HRC dat de eerste try liet noteren. Kort na rust maakte Breda echter gelijk en verzilverden ze de conversie. HRC keek dus tegen een achterstand aan. Toen HRC vervolgens een penalty kreeg voor de palen galmde de zware, sonore en dragende stem van onze anders vrij rustige coach over het veld: “KICK!” Daarmee werd het 7-8 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. HRC wist nog een try te drukken en die conversatie werd gemaakt. Eindstand 7-15. Het eerste team is daarmee vrijwel zeker van een tweede plaats in de poule en volop in de race voor een finaleplaats. (Voor de stand in de Cup poule klik je hier).

Voor Team 2 was er dit weekend geen competitie, maar op het nippertje kon er wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen het 2e Cubs team van Tilburg worden geregeld. Die pot ging verloren, maar ook daar werd het publiek getrakteerd op een mooie pot rugby. Ook voor het tweede is het nog even wachten op de definitieve ranking, maar zeker is dat ze draaien mee in de top van de Shield Midden poule. (Dat zie je hier).