Benjamins winnen Moederdagtoernooi

-   Benjamins
De finalisten HRC en 't Gooi en HRC team 2
'kampioen van Nederland!'

Aan het traditionele Moederdagtoernooi van de RC Oysters, ook wel het officieuze kampioenschap van Nederland genoemd, deden dit jaar 2 HRC benjamin-teams mee. Beide teams begonnen uitstekend aan het toernooi en doorliepen de poulefase zonder fouten. Team 1 won van ’t Gooi, Tilburg en Breda, terwijl team 2 won van Castricum, BSN en de Vets.

Doordat beide teams hun poule wisten te winnen, hoefden ze in de 2e ronde gelukkig niet tegen elkaar te spelen. Ze namen het op tegen de nummers 2 van de poule van het andere HRC team. Kortom, team 1 moest aantreden tegen Castricum, team 2 kreeg ’t Gooi tegenover zich. Team 1 bleef op titelkoers door Castricum ruim te verslaan.

’t Gooi was een maatje te sterk voor team 2, waardoor dit team op ging voor de plaatsen 5 t/m 8. Helaas werd ook de afsluitende wedstrijd verloren. We zijn trots op team 2! Dit team was een mix van 2e en 1e jaars. Ze stonden hun mannetje tegen sterke tegenstanders als Castricum en ’t Gooi! Goed gepresteerd mannen!

In de halve finale kreeg team 1 de thuisclub Oysters als tegenstander. Ook van dit team werd gewonnen. Wel werd de enige try tegen van het toernooi geïncasseerd. De finale was wederom tegen ’t Gooi. HRC won met 2-0 waardoor ze zich officieus kampioen van Nederland bij de benjamins mogen noemen!

Een bijzondere prestatie wetende dat de kern van dit team vorig jaar als turf ook dit toernooi heeft gewonnen. Ze hebben dus hun titel kunnen prolongeren! Heren gefeliciteerd!