rugby jeugd op de Haagsche Rugby Club

HRC kent een grote jeugdafdeling. De jongste spelers zijn 5 jaar oud. Bij rugby worden de teams ingedeeld naar de leeftijd van de spelers.

Leeftijdsindeling jeugd seizoen 2016 – 2017
Categorie Geboortedatum Leeftijd
Colts (U19) 1 januari 1998 t/m 31 december 2000 16 t/m 18 jaar
Junioren (U16) 1 januari 2001 t/m 31 december 2002 14 & 15 jaar
Cubs (U14) 1 januari 2003 t/m 31 december 2004 12 & 13 jaar
Mini’s (U12) 1 januari 2005 t/m 31 december 2006 10 & 11 jaar
Benjamins (U10) 1 januari 2007 t/m 31 december 2008 8 & 9 jaar
Turven (U8) 1 januari 2009 t/m 31 december 2010 6 & 7 jaar
Guppen (U6) 1 januari 2011 t/m 31 december 2011 5 jaar

Indeling Turven, Benjamins en Mini’s
Vanwege de omvang van de jeugd in deze leeftijdscategorieën is er een opsplitsing gemaakt voor de wedstrijden in de weekenden. Zo kennen we HRC1, HRC 2, HRC 3 en HRC 4, bestaande uit tenminste 1 Miniteam, 1 Benjaminteam en 1 Turventeam.
Let op, de numerieke volgorde impliceert geen selectie. Alle teams zijn min of meer even sterk samengesteld.

Meisjes
Op HRC speelt ook een aantal meisjes. Er zijn geen aparte jongens en meisjesteams. Meisjes spelen mee met de jongens.

Overzicht trainingstijden en wedstrijddagen
Leeftijdscategorie Trainingsdagen Trainingstijden Wedstrijden
Colts dinsdag en donderdag 18.30 – 20.00 Zaterdag
Junioren dinsdag en donderdag 18.00 – 20.00 Zaterdag
Cubs dinsdag en donderdag 18.00 – 19.30 Zaterdag
Mini’s maandag en woensdag 18.00 – 19.30 Zaterdag
Benjamins maandag en woensdag 18.00 – 19.30 Zaterdag
Turven woensdag 18.00 – 19.15 Zaterdag
Guppen zaterdag 08:30 – 09.30 Alleen trainen *
* De Guppen spelen een paar keer per jaar tegen andere verenigingen wedstrijdjes

Wil jij ook rugby op HRC komen spelen?
HRC kent 3 kennismakingsmomenten; september, januari en april/mei. Meld je dan eerst online aan als adspirant-lid. De teammanager van jouw categorie krijgt dan bericht van jouw aanmelding en neemt dan contact met je op voor een proeftraining. Of kom eens kijken. Je kan dan niet meetrainen, maar je ziet dan wel hoe het er aan toe gaat op een training en praat eens met een trainer of de teammanager. Gedurende 2 weken mag je gratis komen meetrainen om te zien of rugby ook jouw sport is. Daarna dien je aan te geven of je officieel lid wil worden van HRC.

Het trainingsweekend
Ieder jaar aan het begin van het seizoen is er een trainingsweekend voor de Turven, Benjamins en Mini’s. Lekker trainen, plezier maken, BBQ’en en slapen in tenten op de club. Een geweldig moment om aan het begin van het seizoen je medespelers te leren kennen!

De competitie
De competitiewedstrijden van de Colts, Junioren en Cubs gaan vanaf september van start. De indeling van de competitie is te vinden op de agenda op de site van HRC en eventueel ook via de website van de Rugby Nederland (de Nederlandse Rugby Bond).

De Guppen spelen nog geen wedstrijdjes op de zaterdagochtend. Turven, Benjamins en Mini’s spelen elke zaterdag wedstrijden tegen 3 teams van clubs uit het district. Dit zijn geen officiele wedstrijden, er worden geen uitslagen, noch een stand bijgehouden.

Evenementen
Gedurende het seizoen zijn er diverse evenementen, o.a. het jeugdweekend, een rugby trip naar het buitenland, het eindfeest met diverse spellen, verschillende toernooien en het welbekende HRC beachtoernooi in het voorjaar.

Zeer geregeld wordt er op HRC gegeten. Eet samen met jouw teamgenoten en trainers een gezonde maaltijd na de training tegen een kleine vergoeding van 3,50 euro. Het draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel en teambinding als er veel spelertjes blijven eten.

De buitenlandse trip
Elk seizoen gaat de HRC jeugd vanaf de benjamins op trip naar het buitenland. Afgelopen jaren reisden we af naar Frankrijk, Duitsland, Wales en Engeland. De verschillende jeugdteams reizen in de herfstvakantie of voorjaarsvakantie af om tegen buitenlandse tegenstanders te spelen.