11 benjamins naar Madrid

-   Benjamins
Met de papa's op stap

Op vrijdag 7 april vertrokken 11 benjamins met hun vaders naar Madrid. De volgende dag stond het International Rugby Fest Alcobendas op het programma. Even geen DIOK, BSN of Bassets, maar Burgos, Valencia, VRAC, Llanerense en natuurlijk Alcobendas zelf.

VI-INTERNATIONAL-RUGBY-FESTIVALOnder een stralende zon hebben zo’n 1000 kids, 60 teams van 19 clubs, een geweldige dag gehad. En natuurlijk de ouders ook. We hebben kunnen genieten van het goede spel dat onze benjamins lieten zien. Na de verloren eerste wedstrijd tegen het A team van de gastheren waarbij we nog wel 2 tries hebben gemaakt, gingen de heren steeds beter spelen. Er werd zelfs een paar keer gewonnen. De mooiste wedstrijd was wel tegen Llanerense, die weliswaar nipt verloren ging, maar waarbij de tegenstander, coaches en Spaanse publiek zeer complimenteus waren over het vertoonde spel. Onder luid applaus werd er een teamfoto gemaakt van beide teams.

De mannen zijn een hele ervaring rijker. Niet alleen omdat zij tegenover sterke, gedisciplineerd spelende teams stonden die goed aanvallend rugby speelden en vol overgave hun tackles maakten en rucks opbouwden. Maar bovenal de ervaring om met hun vriendjes en papa’s een mooi avontuur te beleven.

En dat werd natuurlijk beloond met een lekkere middag aan het zwembad en een fantastische BBQ na afloop bij Donald Boers, de vader van Tim. We hebben genoten! Allen, heel veel dank voor de gezelligheid!